FIA ve motosiklet yarışları yonetim organı FIM, dort tekerlekli ve iki tekerlekli yarış kategorilerindeki guvenliği arttırmak icin birlikte calışacak. Bu konudaki ilk calışma; pist sınırlarını, bordurleri ve kacış alanlarını işaretlemek icin araclar ve motosikletler tarafından paylaşılan pistlerde kullanılacak yeni bir boya standardının geliştirilmesini iceriyor. Boya, ıslak ve kuru şartlarda “ani bir yol tutuş kaybına bağlı kaza olasılığını” azaltması umularak “istikrarlı” bir şekilde calışması icin tasarlandı ve farklı koşullarda gorulebilir olması icin yeni bir standart olarak geliştirildi. İki yonetim organından yapılan ortak acıklamada, yeni onlemin “pistlerin ve yarışmacıların guvenlik cihazlarıyla ilgili bir dizi araştırma projesinde birlikte iş birliği yapmanın” ilk adım olacağı belirtildi. FIA başkanı Jean Todt, “FIM ile bir dizi guvenlik projesinde iş birliği yapmayı memnuniyetle karşılıyorum.” “İki yonetim organımızı guvenlik konusunda birleştirmek, dunya genelinde her turlu motor sporu icin standartları yukseltebileceğimiz anlamına geliyor.” dedi. FIM başkanı Jorge Viegas ise, “FIM ve FIA dunyadaki pistleri paylaşıyor.” “Guvenlik standartlarına yonelik iş birliğine dayalı bir yaklaşım, sadece endustriye yonelik sureci basitleştirmekle kalmayacak, ayrıca dunya genelindeki yarışmacılar icin en ust seviyede guvenlik sağlayacak.” dedi. İnternet Haber