Ducati surucusu Andrea Dovizioso, rakibi Marc Marquez’in 2019 MotoGP şampiyonluğunun modern grand prix motosiklet yarışları icin cılgınca olduğunu soyledi. Lider giderken kaza yaptığı Austin dışında her yarışı ilk iki sırada tamamlayan Marquez, sezonun bitimine dort yarış kala şampiyonluğunu ilan etmişti. Tayland yarışından sonra konuşan Dovizioso, Honda surucusu Marquez’in sonuclarının “inanılmaz” olduğunu belirtti. Dovizioso, “İnanılmaz bir sezon gecirdi, cunku burada olup her yarışta galibiyet icin savaştı ve Austin dışında en kotu sonucu ikincilikti. Bu, gunumuz MotoGP’sinde cılgınca bir şey.” dedi. 2019’da Honda dışında uc uretici yarış kazanmayı başarırken; Dovizioso, Dovizioso’nun takım arkadaşı Danilo Petrucci ve Suzuki surucusu Alex Rins son tur mucadelelerinde Marquez’i mağlup etmeyi başardı. Ancak Tayland’da konuşan Petrucci, sezon boyunca Marquez’in nasıl yenileceğini gormenin zor olduğunu kabul etti. Petrucci, “Elbette onu bir yarışta yenebilecek bazı suruculer var. Bunu ben de yapabildim, bunu bu sene yapabilen birkac kişiden biriyim. Ama onun en kotu sonucu ikincilik oldu. Elbette bu şampiyonluğu hak ediyor, soylenecek başka bir şey yok.” dedi. Dovizioso ise, “Marc’ı yenmek zor. Herkes icin zor. MotoGP’deki ilk senesinden bu yana cok guclu olduğunu goruyorsunuz ve hızı dışında cok akıllı da. Yıldan yıla sınırlarını anladı ve gittikce daha iyi hale geldi.” “Ve bu sezon cokca gelişim gosterdiğini duşunuyorum, cunku daha az hata yaptı ve yarışlarda her zaman onlerdeydi, gecmişte boyle olmamıştı.” “Yani cok zor, ancak imkansız değil ve bunun uzerinde calışıyoruz.” “Bu sezonki mağlubiyeti kabul daha zor, cunku gectiğimiz iki sezona gore daha fazla fark attı. Yani daha kotu oldu.” “Marquez ve Honda’yı tebrik edebiliriz, cunku inanılmaz bir sezon gecirdiler.” ifadelerini kullandı. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Dovizioso: “Marquez’in 2019 şampiyonluğu cılgınca”