Hyundai WRC takımı, 2020 sezonu icin Dani Sordo ile yedi rallilik yeni bir anlaşma yaptı. Sordo'nun ismi 2020 icin Toyota ile anılıyordu ancak Motorsport.com, gectiğimiz haftalarda Hyundai ile devam etmeye karar verdiğini oğrenmişti. İspanyol surucu, bu yıl 2012'den sonra ilk WRC zaferini İtalya'da almayı başardı. Sordo, Hyundai, bu yıl surucu kadrosunu değiştirdi ve İspanyol surucu, sadece yarı zamanlı bir anlaşmaya sahipti. 2020'de de sadece yedi ralliye katılacak. Sordo, "Hyundai benim icin gercekten bir aile gibi oldu ve birlikte harika anlarımız oldu. Bu yıl Sardunya'da aldığımız zafer en iyi an olabilir ancak geride kalan yıllarda pek cok rekabetci rallilere sahiptik, ilk sezonumuzda Almanya'da duble yaptığımızı hatırlıyorum." "Takımda cok rahat ve mutluyum ama her şeyden once kendimi her zamankinden daha rekabetci hissediyorum." "Hyundai i20 Coupe WRC tum zeminlerde cok guclu bir arac ve yardımcı pilotum Carlos'la beraber sonuclar acısından her zaman işler yolunda gitmese de bu yıl pek cok rallide guclu sonuclar yakaladık." "Cok fazla tutkumuz var ve 2020'de takımla yedi rallide daha mucadele etme şansına sahip olduğum icin mutluyum." dedi. Takım direktoru Andrea Adamo ise Sordo'yu takımda tutmanın oldukca mantıklı olacağını soyledi. Adamo, "Sardunya'daki galibiyeti olağanustuydu ancak katıldığı rallilerin coğunda hız ve potansiyelini gosterdi." dedi. Thierry Neuville, Hyundai'nin lider surucusu olmaya devam ederken, Sebastien Loeb ve Sordo'nun yarı zamanlı anlaşmaları bulunuyor. Andreas Mikkelsen ve Craig Breen'in geleceği uzerinde ise soru işaretleri bulunuyor. Mikkelsen geride kalan iki yıllık Hyundai macerasında hayal kırıklığı yaratan bir performans sergilerken, eski Citroen surucusu Breen ise bu yıl Hyundai ile birkac rallide yer aldı. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Hyundai, Sordo ile 2020 icin sozleşme imzaladı