Charles Leclerc, takım arkadaşı Sebastian Vettel ile olan mucadelesinin Ferrari'ye zarar vermesine izin vermeyeceğini soyledi. Ferrari son yarışlarda galibiyet potasına girerken takım arkadaşları arasında bazı gerginlikler yaşandı. İkili arasında yaşanan bu gerilimin pist ustunde olumsuz sonuclar doğurmasından endişe duyuldu. F1'in yoneticilerinden Ross Brawn, Ferrari takım patronu Mattia Binotto'nun ikiliyi yonetmekte sorun yaşayabileceğini soylemişti. Rusya GP hafta sonunda Motorsport.com'a ozel konuşan Leclerc, "Seb'i yenmek istiyorum, Seb de beni yenmek istiyor ancak takımın cıkarları hepimiz icin oncelikli. Her zaman orta yolu bulmamız gerekiyor." "Takım arkadaşınızla mucadele ederken, alacağınız sonucun bunun icin calışan binlerce insana bağlı olduğunu hatırlamanız lazım." "Seb ile mucadele ediyorsam, bunu aklımda bulundurmam lazım. Bu durumda risk alamayız." dedi. Buna rağmen Leclerc, takım arkadaşını yenmenin oneminin farkında olduğunu bu yuzden sezonu onun onunde tamamlamaya calışacağını soyledi. Leclerc, "Takım arkadaşınız, sizinle aynı araca sahip tek isimdir ve her zaman oyle olur. Hedefim, her pilotta olduğu gibi takım arkadaşımın onunde kalmak." dedi. Leclerc, Singapur GP'de takım arkadaşına galibiyeti getiren stratejiyi cok fazla sorgulamıştı. Leclerc, geriye donup baktığında pişman olduğunu soyledi. Leclerc, "Hatalıydım ve bunu kabul etmekten korkmuyorum. Singapur'da 1. ve 2. olduk ancak o anki adrenalinle biraz abarttım." "Sabah uyandığımda kazanmayı hayal ediyorum. Akşam yatağa girdiğimde kazanmayı hayal ediyorum. Arac icerisinde sadece kazanmayı hayal ediyorum. Singapur'da, yaşadığım adrenalinle birlikte pek gerekli olmayan şeyler konuştum." dedi. Leclerc, Ferrari'nin yaz tatilinden sonra gosterdiği buyuk gelişimde, Vettel ile cok yakından calışıp verilerin paylaşımı konusunda acık olmalarının da etkili olduğunu soyledi. Leclerc, "Son yarışlarda attığımız buyuk adım dolayısıyla hepimiz şaşırdık. Maranello'daki ekip kesinlikle harika iş başardı." "Monza'da 3. versiyon guc unitesine gectik ve o konuda harika iş başardık. Aynı zamanda Singapur'a getirdiğimiz aerodinamik guncelleme, harika sonuclar verdi ve hatta beklentilerimizi aştı." "Bu, takım icerisinde sahip olduğumuz iyi havanın bir sonucu. Seb ile tum bilgileri paylaşıyoruz. Bu da onemli bir faktor." dedi. İnternet Haber