Valtteri Bottas, Ferrari'yi yakalama calışmaları kapsamında Japonya GP'ye getirdikleri guncellemelerin, kendileri adına iyi bir gelişim sağlayacağını duşunuyor. Sezona dominant bir şekilde başlayan Mercedes, ozellikle yaz tatilinden bu yana Ferrari karşısında istediği performansı gosteremedi. Ferrari, yaz tatilinden sonra favori olarak gorulduğu pistler dışında daha normal pistlerde de guclu olmayı başardı ve son 4 yarışın 3'unu kazandı. Ferrari, son yarış Rusya'da da kazanacak gibi gorunuyordu ancak yarış icerisinde yaşanan talihsizlikler, Lewis Hamilton'ın kazanmasına yardımcı oldu. Mercedes, şampiyonluk kesin gibi gorunse de Japonya'ya bazı guncellemeler getirdi. Bottas, "Bu hafta sonu icin oldukca sağlam bir guncellememiz var. Acıkcası yarın nasıl calıştıklarını test edeceğiz ancak teoride, bize daha fazla performans vermeleri gerekiyor." "Ne kadar calıştıklarını goreceğiz. Kaba taslak rakamlara sahibiz ancak şu ana kadarki guncellemelerimize baktığımızda, makul seviyede bir adım olacak." "Bu sene oldukca iyi bir araca sahiptik ancak burası farklı şeyleri bir araya getirmemiz gereken bir pist." "Bazı iyi duzlukler var, oralarda Ferrari'ye kıyasla dezavantajlı olacağız. Oralarda bize karşı zaman kazanacaklar." "Ancak tamamen virajlardan oluşan bolumler de var. Oralarda iyi olduğumuzu biliyoruz ve umarım guncel paketle daha da iyi oluruz." "Sezonun ikinci yarısında bizim icin iyi olması gereken pistlere geldik ancak onlarda da bizi mağlup etmeyi başardılar." "Eğer burada da bizden daha iyi performans gosterirlerse, gelecek sene onları mağlup edebilmek icin daha da sıkı calışmamız gerektiğini goreceğiz." dedi.Mercedes, Rusya'da Macaristan'dan sonraki ilk zaferini almış oldu. Ferrari pilotları arasında yaşanan mucadelenin kendilerinin lehine mi olacağının sorulması uzerine Lewis Hamilton, "Hayır, cunku yardıma ihtiyac duyduğumuzu duşunmuyorum. Ben olaylara bu şekilde bakmıyorum." "Onları en iyi hallerinde yenmek istiyoruz, bu yuzden onlarla en iyi hallerinde mucadele etmeliyiz. O halde onları yenersek, daha iyi olur." "Son yarışın ardından cok fazla şey soylendi. Ancak yarıştan sonra Seb'i gordum ve o gayet iyi gorunuyordu." "Onlar korkunc guce sahipler. Şu anda inanılmaz bir iş başarıyorlar ve kalan yarışlarda onları yenmek cok zor olacak. Bu paketle iyi bir noktaya geldiler." "Bu sene gosterdikleri gelişimi gelecek seneki araca nasıl aktardıklarını gormek ilginc olacak." "Bu yuzden umarım gelecek sene daha yakın oluruz. Sıradaki 5 yarış, bu ilişkinin nasıl geliştiğini gormek acısından ilginc olacak." dedi. internethaber