Haas Formula 1 takım patronu Gunther Steiner, F1 kuralları konusunda surekli farklı goruşler ortaya koyan diğer takımları eleştirdi. Haas'ın Ferrari ile derinlemesine işbirliği yaparak izin verilen tum parcaları alıp F1'e girmesi, B takımına izin verildiği ve gelecekte bunun daha fazla yapılmasının kendi araclarını yapan bağımsız takımları daha fazla sıkıntıya sokacağı yonunde endişelerin gundeme gelmesine neden olmuştu. Ancak 2021'de harcamaları duşurmek icin daha fazla standart parca olması yonunde eğilim var. Standart parcalarda oluşabilecek dayanıklılık sıkıntıları nedeniyle, bunun yerine "acık kaynak" adı verilen, takımların tasarımla ilgili belli verileri yayınladığı, diğer takımların yayınlanan verilerden istediklerini secerek kullandığı bir sistem uzerinde calışılıyor. Bu konuyu değerlendiren Steiner, "İnsanların duşunceleri arasında cok fazla istikrarsızlık var." "Bir gun bir şey duşunuyorlar, onun kendilerine en uygun yontem olduğunu duşunuyorlar ve her şey bitiyor." "Bunun yanında 'Parca almak istemiyoruz ancak kendi parcanızı yayınlar ve acık kaynak yaparsanız, o zaman kopyalayabiliriz.' diyorlar. Bu bana gore kafa karıştırıcı." "Bu yuzden her zaman bu tur konularda rahat oldum. Bu sanki, 'Beyler, birilerinin birilerinden daha iyi performans gostermesini durduramıyoruz. Parcaları acarak onları bu şekilde durdurmaya calışalım' demek gibi bir şey." "Herkes acık kaynak parcaları kullanmaya başlayıp birileri 'Ben bunları karşılayamıyorum, acık kaynak parcaları kaldıralım' diyebilir. Ya da bir noktada bu parcaların nasıl yapılacağıyla alakalı ayrı 20 kategori daha oluşturulabilir ve herkesin kafası karıştırılır." "Kendi kendimizin kafasını karıştırıyoruz. Bunun icin bir cozum bulmaya calışıyoruz ancak her duzeltme ile iki ya da daha fazla sorunla karşılaşıyoruz. O iki sorunu cozduğumuzde dort sorunla karşılaşıyoruz." "Bunu insanlara acıklamaya calışırken, her şey gittikce daha da zorlaşıyor cunku bazen bazı şeyleri hatırlayana kadar tum kısaltmaları 3-4 kez okumak zorunda kalıyorum." dedi. Steiner ayrıca, bir aracta calışan parcanın başka bir aracta yeteri kadar etkili olamaması nedeniyle "acık kaynak" fikrinin işe yarayacağından şupheli. Steiner, "Sonuclarını takip etmemiz lazım cunku acık kaynak olacak parcalar, başka parcalarla bağlantılı bir şekilde calışacak." "Ancak ben her zaman bu tur şeylere, yeni şeyler denemeye hazır olduğumuz ve ardından eski haline dondurebildiğimiz surece acığım. Bu iyi bir şey." "Denediğimiz şeyi her ne pahasına olursa olsun, doğru şeyi yaptığımızı kanıtlamak icin tutma konusunda inatcı olmamalıyız cunku bazen yanlış şeyi yapabiliriz." dedi. Standart parcaların fazla olmasına karşı cıkanlar, Formula 1'in GP1 gibi bir seriye donuşebileceğini yani GP2/3 ya da yeni haliyle F2/F3 gibi olabileceğini iddia ediyorlar. Steiner, "GP1 yoluna girmemeliyiz cunku bu, Formula 1'in DNA'sında yok." "Formula 1 teknolojiyi yaşıyor. Her şeyde olduğu gibi bir noktada kontrol dışına cıkarız. Cok fazla serbestlik verirseniz, o zaman kimsenin daha fazla kaldıramadığı bir noktaya gelirsiniz ve şu anda oradayız." "Butce sınırı bu konuda cok yardımcı olacak. Cok aşırı kısıtlamaya gidemezsiniz cunku o şekilde yapıcı olmaz. Orta yolu bulmamız lazım." dedi. internethaber
Haas, F1 kurallarıyla alakalı istikrarsız rakiplerini eleştirdi
Spor Haberleri0 Mesaj
●11 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Haas, F1 kurallarıyla alakalı istikrarsız rakiplerini eleştirdi