Formula 1 şampiyona lideri Lewis Hamilton, Ferrari'nin 4 kez şampiyon pilotu Sebastian Vettel'i geri plana atma uğruna Charles Leclerc'i 1 numara yapmaya calıştığını soyledi. Vettel, sezona Ferrari'nin "oncelikli" pilotu olarak başladı ancak Leclerc'in daha hızlı bir sezon gecirmesi, son donemde aralıksız bir şekilde sıralamalarda takım arkadaşını mağlup etmesi ve Belcika ile İtalya'da aldığı art arda zaferler, bu algının kırılmasını ve tam tersi algının oluşmasını sağladı. Son olarak, son yarış Rusya'da pist ustunde lider durumda olan Vettel, yarış oncesindeki anlaşma kapsamında Leclerc'e yol vermesi yonunde takım emri aldı. Japonya GP oncesinde konuşan Hamilton, "Takım icerisinde ilginc dinamikler var. Acıkcası onceden Seb bir numaraydı, şimdi ise net bir şekilde değil." "Dışarıdan gorduğumuz kadarıyla, Ferrari Charles'ı bir numara yapmaya calışıyor." "Bu takım icin iyi bir şey mi? Pek sanmıyorum. Ancak onlar her zaman bu felsefeye sahip oldu." "Şikayet etmiyoruz cunku biz takım icerisinde gercekten iyi calışan bir felsefeye sahibiz. Bunu yakın zamanda değiştirmeyi de planlamıyoruz." dedi.Hamilton, gozleminin Rusya GP'de yaşananlardan ayrı olduğunu, Rusya GP'deki Ferrari stratejisini anlayabildiğini soyledi. Hamilton, "Valtteri 2018'de pole pozisyonunu almıştı ve 3. sıradaki pilota hava koridoru vereceğine ikinci sıradakine yani bana vermişti. Birlikte o senaryo uzerinde calıştık." "O ic tarafı kapattı, ben hava koridoruna girdim, ilk cizgiyi kapattık ve o liderliğini korudu. Bu calışma şeklini anlarım." "Charles ise hava koridoruna izin verdi ve ardından hic hamle ya da savunma yapmadı. Normalde bunu yapması gerekirdi cunku bir pozisyonu verdiğinizde, onu geri almayı umamazsınız. Ben oyle yapmazdım." dedi. Leclerc'in Ferrari'deki ilk sezonunda deneyimli ve şampiyon takım arkadaşına yaptıklarının, 2007'de kendisinin Fernando Alonso karşısında caylakken yaptıklarına benzeyip benzemediği sorulduğunda Hamilton, "Ben sadece tahminde bulunuyorum cunku Ferrari'ye dışarıdan bakıyoruz. Takım icerisinde ne olduğunu, Seb'in duygularının ne olduğunu bilmiyoruz. Bu yuzden kıyaslama yapamam." "Acıkcası ben Fernando ile yarışırken, o bir numara olarak takımdaydı ancak sezon ortasında sıralamalar icin eşit miktarda yakıt koymaya başladılar. O zaman değişikliği gormeye başlıyorsunuz. O dinamik değişti ve acıkcası takım icin iyi olmadı." "Ancak anlayabiliyorum cunku sonuc olarak bir takıma geldiğinizde, eşit fırsata sahip olmak istersiniz. Her zaman bir numara statusunde olmak isteyen pilotlar oldu. Bu sayede her şey daha kolay oluyor. Ben eşit şartlarda başlayıp, bunu kazanmak isterim." "Bana gore bir numara statusu, tum sezonu kapsamak yerine hafta sonuna gore belirlenebilir." "En başından iki numara olduğunuzu biliyorsanız, bu yenilgiyi kabul etmenize neden olur. Hafta sonuna da oyle yaklaşırsınız." dedi. internethaber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton, Ferrari'nin "Leclerc'i yeni 1 numara yapma" adımını sorguladı