Haas surucusu Kevin Magnussen, Rusya Grand Prix’sinde kendisini cezalandıran hakemlere şaşırdığını, cunku yanlış bir şey yapmadığı konusunda kararlı olduğunu soyledi. Danimarkalı surucu, Sochi’deki yarışta 2. virajdaki kacış alanında bulunan levhaların solundan belirtildiği şekilde gecmediği icin 5 saniyelik bir zaman cezası almıştı. Kendisine bir sıra kaybettiren cezayı yarıştan sonra eleştiren Magnussen, cezayı “sacmalık” olarak nitelemiş ve Haas takım patronu Gunther Steiner, ceza icin “aptal” hakemi suclamıştı. Magnussen bu olayı biraz daha sakinleştirse de ceza yuzunden hayal kırıklığına uğradığını, cunku suruculerin pist dışına cıktıklarında neler yapması ya da yapmaması konusundaki ozel talimatları ihlal etmediğini soyledi. Magnussen, “Bize tek bir şey soylendi ve ceza almam gereken hicbir şey yapmadım.”“Virajın ilk bolumunun tamamen solundan giderseniz levhaların solundan gitmemiz gerektiğini soylediler. Ancak bordurlerin uzerinden gecmiştim.” “Bununla ilgili ne yapılacağı yazmıyor. Bu yuzden levhaların solundan gitmeyi denedim ancak cok zaman kaybettim. Bu kararın yanlış olduğunu duşunuyorum ve bence onlar da yanlış olduğunu biliyor.” “Telsizden olayı anlatmaya calıştım, ancak anlatamadım. Kuralları sanırım onlar koydular, bu yuzden bize ne soylediklerine bakmalılar.” “Daha ne yapabilirdim? Elimden geleni yaptım. Gazı kokleyip zaman kazanmadım. Hakemlerin hemen tetiğe bastıklarını duşunuyorum.” şeklinde konuştu. internethaber