Formula 1 pilotları, Japonya'yı vurması beklenen Hagibis Tayfunu nedeniyle en gec cuma akşamı sıralamalar icin bir karar verilmesi gerektiğini duşunuyorlar. Pasifik Okyanusu'ndan hızlı bir şekilde ilerleyen Hagibis tayfununun cumartesi gunu gelmesi bekleniyor ancak tayfunun rotasının tam olarak Suzuka'dan gecip gecmeyeceği henuz bilinmiyor. Şiddetli ruzgarlar hem pist ustu aktivitesini olumsuz etkileyebilir, hem de piste gelen taraftarlarını tehlikeye atabilir. Bu yuzden F1'in yoneticileri durumu yakından takip ediyorlar. Bircok F1 pilotu, tayfunun etkisinin beklendiği gibi yuksek olması ihtimaline karşı yoneticileri kolay bir kararın beklediğini, cumartesi gunku sıralama ve antrenman seanslarının iptal edilmesi gerektiğini ancak bu kararın cuma gununden verilmesi gerektiğini soylediler. GPDA Başkanı Romain Grosjean, "Cumartesi gunu ruzgarın hızının 120 km/sa olması bekleniyor. Gercekten oyle olacaksa pistte, tribunde ya da herhangi bir yerde olmak guvenli olmayacak." "Bunu tartışmanın dahi bir anlamı yok. Onların en iyi kararı vereceğine inanıyorum." "Acıkcası tayfunun yonu değişebilir ancak şu ana kadar buraya cok yakın gececek gibi gorundu." "Ben cok fazla ruzgar sorfu yapan birisiyim, bu yuzden bu konuyla alakalı uygulamalarım var. Ruzgarı ve ne yonde olacağını gorebiliyorsunuz. Gelmeyi planlayan tum seyirciler icin cuma akşamına kadar karar verilmeli." dedi.Renault pilotu Daniel Ricciardo, "Cuma gunu geldiğinde bir noktada karar vermeliler. Cumartesi gunu beklenmemeli." "Neler olacağına dair yeteri kadar bilgi toplamış olacaklardır. Bu yuzden cuma gecesi karar verebilirler." "Oyle olursa, cuma gecesi sake (Japon ickisi) icip cumartesi uyuyabiliriz... Ancak ben Sake sevmiyorum." dedi. Sebastian Vettel, "Yeteri kadar erken zamanda harekete gecmek organizatorlerin sorumluluğu. Ancak diğer taraftan tahminler değişebilir." "Cok erken karar vermek de yanlış olabilir." dedi. Kimi Raikkonen, "Herkes kotu olacağını soyluyor. Ancak gecmişte de bir gunu iptal etmek zorunda kalıp, ardından ertelenen gunun tamamen guneşli olduğu zamanlar oldu. Doğru karar vermek cok zor." dedi. Son 4 yarışta 4 pole pozisyonu ve 2 galibiyet alan Charles Leclerc, tayfunun gelmesi halinde cumartesi gunu suruş yapmalarının mumkun olmayacağını ve bu konuda organizatorlerin doğru karar vermelerini umduğunu soyledi. Nico Hulkenberg ise, "Bu hafta sonunun gercekleşmesi icin calışmalıyız ancak neler olacağına bakmalıyız. Havanın merhametine bağlı olacak." dedi. internethaber