Sebastian Vettel, kariyeri boyunca her zaman takım arkadaşlarını yenmek istediğini soyledi. Sebastian Vettel, bu yıl ozellikle sıralama turlarında Charles Leclerc'le aynı performansı gostermekte zorlandı. Şu anda şampiyonada beşinci sırada yer alıyor ve sezonu, henuz Ferrari'deki ilk yılını geciren Leclerc'in gerisinde tamamlayacak gibi duruyor. Vettel, "Takım arkadaşımın onune gecmeye calışmam cok normal. Kariyerim boyunca hep boyle oldu. Hatta Formula 3'te uc takım arkadaşım vardı! Hepimiz birbirimizle rekabet ederek geliştik ve hep en hızlı olmak istedik." "Gunun sonunda sadece biriniz şampiyon olabiliyor. Muhtemelen haklısınız. Bu yıl Charles'ın onune gecmem pek mumkun gorunmuyor, belki de matematiksel olarak hÂl devam etmesine rağmen, bunun icin cok fazla şeyi bir araya getirmek gerekiyor." "Ne olursa olsun takım kalan yarışları gelecek sezon icin daha iyi şekilde hazırlanmak icin kullanacak. Gelecek yıla bakarsak araclar bir butun olarak aynı kalacak ve bu yıl edindiğimiz herhangi bir bilgi bir sonraki sezonda bizim icin yararlı olacak." dedi. Şu anda Lewis Hamilton'ı mı yoksa Leclerc'i mi mağlup etmesinin zor olduğu sorusuna Vettel, "Bence Lewis. 16 yarış geride kaldı ve ona ne kadar puan kaybettiğimizi tam olarak hatırlayamıyorum. Cok fazla. Ayrıca Lewis coğu yarışta zaten onumuzde oluyor." yanıtını verdi. En zor takım arkadaşının Leclerc olup olmadığı sorusuna ise, "Cok az zaman olduğu icin boyle bir sonuc cıkarmanın adil olduğunu zannetmiyorum. Cok genc ve cok hızlı olduğu ortada, bundan kimsenin şuphesi yok, ama kıyaslama yapamayız. Bunun icin Webber'i, Raikkonen'i Ricciardo'yu, Liuzzi'yi ve Bourdais'i bir araya getirmelisiniz. Unuttuğum yok değil mi? Bu sayede hepsi aynı araca sahip olurlar!" "Bu tarz karşılaştırmalar yanlış. Charles ikinci sezonda. Tecrube olarak Webber ve Raikkonen'e kıyasla farklı durumda. Bilemiyorum, hepsi cok farklı. Eğer takım arkadaşınız hızlıysa bu iyidir. Cunku iki pilot da gucluyse bu hem sizin hem de takımınız icin faydalı olur." dedi. İnternet Haber