Charles Leclerc, Suzuka’daki antrenmanlarda Ferrari ile Mercedes arasındaki farkın “biraz şaşırtıcı” olduğunu soyledi. Ferrari’nin sezon arasından sonra yeniden canlanması, hem yuksek hem de duşuk yere basma gucu isteyen pistlerde Leclerc’in art arda dort pole pozisyonu elde etmesini sağlamıştı. Ancak Suzuka’da cuma gununu dorduncu sırada tamamlayan Leclerc, Mercedes surucusu Valtteri Bottas’ın 0.356 saniye gerisinde kaldı. Antrenman seanslarından sonra konuşan Leclerc, “Gunumuzu en iyi şekilde gecirdiğimizi duşunuyorum, ancak bu hafta sonu hız eksikliği yaşıyor gibi gorunuyoruz ve bu biraz şaşırtıcı.” “Cunku son dort yarışta cok gucluyduk, burada da oldukca iyi olmayı bekliyorduk ancak durum bu şekilde değil.” “Uzun suruşlerimiz Mercedes’le karşılaştırıldığında harika değildi. Red Bull’a gore fena gozukmuyoruz, birbirimize yakınız. Verileri incelemem gerekiyor, henuz her şeyi kontrol etmedim.” “Duşuk yakıt yukunde biraz hız eksiğimiz var gibi gozukuyor, yani bunun uzerinde calışmamız ve anlamamız gerekiyor. Arac kotu hissettirmedi, denge oldukca iyiydi ancak genel yol tutuş eksikliği yaşıyor gibi gorunuyoruz. İkinci seans, hafta sonunun gercek resmini gosteriyor gibi.” “Gercekci olursak, cumartesi antrenmanının yokluğunda buyuk adımlar atmak zor olacak. Ancak bugun cok iyi surduğumu duşunmuyorum, bu yuzden ilk olarak suruşum uzerinde calışmalıyım.” “Daha sonra birkac ayar değişikliği yapmalıyız ve umarım her şeyi bir araya getirip ileriye doğru bir adım atarız.” ifadelerini kullandı. İkinci seansın sonlarındaki hızlı tur denemesinde trafiğe yakalanan Sebastian Vettel ise gunu takım arkadaşı Leclerc’in 0.2 saniye gerisinde tamamladı. Vettel, Ferrari’nin duşunulduğu kadar geride olmayabileceğini belirtti ancak yine de takım arkadaşının duşuncelerine katıldı. Vettel, “İyi gozukuyoruz, belki biraz genel hız eksiğimiz var. Biraz fark vardı, bizim icin mukemmel bir gun değildi. Yani aracta biraz daha fazlası var. Ancak durust olmalıyız ve piste her cıktığında Mercedes cok hızlıydı.” “Ek olarak, Red Bull da rahat gozuktu. Yani yakın olacak ve hem Mercedes’in hem de Red Bull’un pazar sabahı cok guclu olacağını duşunuyorum.” şeklinde konuştu. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc: “Suzuka’daki fark şaşırtıcı”