Charles Leclerc, cuma gununun ardından Mercedes'i yenmelerinin hic de kolay olmadığını soyledi. Charles Leclerc, cuma gunu hem uzun hem de kısa suruşlerde Mercedes'le aynı tempoyu gosteremedi. Monakolu surucu, gun boyunca iyi calışmalar yapsalar da Mercedes seviyesinde olmadıklarını kabul etti. "İhtiyacımız olan şeylerin tamamını yaptığımızı soylemem. Bugunku programın ana bolumunu tamamladık, en onemli şey bu. Gorunuşe bakılırsa bu hafta sonu biraz daha gerideyiz. Son dort yarışta cok iyiydik ve burada da iyi sonuc almayı umuyorduk. Şimdilik bunu başaramıyoruz ama sıralama turları icin hazırlanacağız." "Aslında, denge o kadar da kotu değil, sadece yeterince hızım yok ve cok iyi bir tur atamadım. Ne olursa olsun Mercedes’e ayak uydurmanın zor olacağını duşunuyorum." "Şu ana kadar Mercedes'in gerisindeydik. Ama gorunen o ki Red Bull Racing de cok hızlı, bu yuzden calışmalıyız, pazar gunu icin hazırlanmalıyız." Leclerc seans boyunca sekizinci virajda farklı cizgiler kullandı. Avantaj yakalamak adına mı boyle yaptığı sorusuna, "Evet, mumkun olduğunca cok zorlamaya calıştım, limitleri bulmaya calıştım, ancak antrenman bunun icin var. Birkac kez pistten cıkar gibi oldum, ama aracı tutmaya calıştım. Bu yuzden her şey yolunda." "İkinci seansın sonunda herkesin mumkun olduğunca iyi bir tur atmaya calıştığını duşunuyorum, biz de denedik, ama pistin durumunu cok fazla değişmedi." yanıtını verdi. Motor gucunun kendilerine yardım edip etmeyeceği sorusuna, "Sanmıyorum. Bu hafta sonu Mercedes cok hızlı. İkinci seansta herkes sıralama modunda calıştı, cunku sıralama turları pazar sabahı yapılamayabilir. Bu nedenle sonucların kabaca gercek guc dengesini yansıttığına inanıyorum." yanıtını verdi. Leclerc uzun suruşler icin de umutsuz konuştu. "Uzun suruşlerde Mercedes kadar hızlı olmadığımıza inanıyorum, diğer tarafta Red Bull seviyesindeyiz. Ancak toplanan verileri henuz analiz etmedim. Sıralama modunda da geride kaldık ve hız eksikliğiyle baş edebilmek icin buna dikkat etmemiz gerekiyor. Gorunuşe gore, arac biraz cekişten yoksun." "Aslında buyuk bir adım atmak zor olacak ancak kendi tarafımda da calışmam gerekiyor cunku mukemmel tur atmadım. Ayrıca ayarlarda da bazı şeyler yapacağız. Tum faktorleri bir araya getirince bir sonraki adımı atabiliriz." İnternet Haber