Formula 1'de yeni lastik boyutlarına gecilmesi planlanan 2021 sezonunda lastik battaniyelerinin yasaklanması planı geri cekildi. 18 inc jantlara gecileceğinin duyurulmasından bu yana lastik battaniyesi yasağı onemli bir konu olarak on plana cıkıyor. Ancak Pirelli son zamanlarda yeni lastik boyutlarına gecişi kolaylaştırmak ve onların gelişimine yardımcı olmak icin yasaktan donuş yapılması icin zorluyor. Genel olarak bakılığında takımlar da battaniyeleri tutmaktan yana tavır sergiliyorlar, cunku battaniyelerin eksikliğiyle nasıl baş edecekleri konusunda muhendisler neler yapacakları konusunda daha fazla şeyler oğrenebilecekler. Pirelli F1'in patronu Mario Isola, Motorsport.com'a verdiği demecte, "2021'de buyuk değişikliklere sahip olacağız. Yeni araclar, yeni bir aero paket, yeni lastikler ve yeni boyutlara sahip olacağız. 2021'de referans almak adına lastik battaniyelerini tutacağız ve sonrasında adım adım onları bırakmaya doğru gideceğiz." "Bunu konuştuğumuzda tamamen karşı cıkan birisi olduğunu hatırlamıyorum. Tartışmalar oldukca net ve acıktı. Kararın artıları ve eksileri inceleniyordu ve devam etmesinin faydalı olacağı konusunda anlaştık." dedi. Takımlar şimdi yeni lastik ebatlarına gore lastik battaniyeler almak zorunda kalacaklar ve bu da maddi acıdan takımlar icin bir dezavantaj olacak. Standart bir lastik ısıtma sistemi getirilmesi konusu da masaya yatırıldı ancak takımlar yeni battaniyeler alacak olsalar da zaten yatırım yapmış oldukları kontrol unitelerini tutmak istiyorlar. İnternet Haber