Akmer İnşaat Yonetim Kurulu Başkanı Cengiz Yatağan, Beyoğlu’nun tarihi dokusuna yakışır butik oteller inşa edeceklerini bildirdi.

Kurulduğu 1954 yılından, kapandığı 1984’e kadar sinemaseverlere hizmet eden ve yaklaşık 30 yıldır kapalı olan Yeni Melek Sineması, kultur merkezi olacak.

2004’te işletmeci Arif Keskiner ve arkadaşları tarafından bir sure konser ve parti mekanı olarak canlandırılmaya calışılan Yeni Melek Sineması yıkılarak yerine, icinde sinema salonları, tiyatro salonu ve sanat galerisi ile restoranların olduğu modern bir kultur merkezine donuşecek. Kultur merkezinin ust katları da otel olacak.

Akmer İnşaat Yonetim Kurulu Başkanı Cengiz Yatağan, yaptığı acıklamada "Proje onayından sonra oraya guzel bir kultur merkezi yapılacak. İcinde iki tane sinema salonu, tiyatro salonu, sanat galerisi, restoran ve kafeler olacak. Salonlarında konser verilebilecek. Altı 200 araclık otopark, ustu de otel olacak” dedi.

Butik oteller zinciri kuracak

Beyoğlu’nun tarihi dokusuna yakışır butik oteller inşa etmek icin aile şirketi Ak-Ka Group’tan ayrı Akmer İnşaat’ı kurduğunu belirten Yatağan, ‘Stories’ markasıyla uc oteli hizmete actıklarını soyledi. Yatağan, “Beyoğlu’nda tarihi binaları aslına sadık kalarak renove ediyor ve butik otele ceviriyoruz. Bugune kadar Stories Kuloğlu, Stories Kumbaracı ve Stories Karakol otellerimizi faaliyete gecirdik. Luks segmentte butik otel zinciri olmayı hedefliyoruz" dedi.

Anahtar teslimi otel inşa ediyor

Cengiz Yatağan, aile şirketleri Ak-ka Group olarak anahtar teslimi otel inşa ettiklerini belirterek bugune kadar, Kazakistan Cumhurbaşkanı’nın Alatau ve Unal Aysal’ın Ma Biche otelinin yanısıra Kuşadası’ndaki Surtel otelini yaptıklarını, Antedon De Luxe, Alinda Beach ve Park Claros otellerini de işlettiklerini soyledi.
Yatağan, Ak-Ka Group olarak Sıraselviler’de, İlkyardım Hastanesi’ne yakın konumda 100-110 odalı yeni bir otel yapmak icin de Anıtlar Kurulu’na başvurduklarını acıkladı.

KAYNAK