Beş kez dunya şampiyonu Lewis Hamilton, 2021’deki buyuk kural değişikliklerinden sonra bile Formula 1’in DRS’yi bir sure daha kullanmaya devam edeceğini duşunuyor. DRS, gecişleri arttırmak amacıyla 2011’de Formula 1’e getirilmişti. Bu sistem, DTM gibi diğer seriler tarafından da benimsenmişti. F1’in 2021 icin yaptığı calışmalar arasında, aracların birbirlerini takip edebilmesini kolaylaştırmak da yer alıyor, ancak DRS’nin sporda kalmaya devam edeceği one surulmuştu. Hamilton bu konuda, “DRS muhtemelen bir sure daha F1’de yer alacak. 2021’de DRS’yi sporda tutup tutmayacaklarını bilmiyorum ama tutacaklarını duşunuyorum.” “Bu kanatlar daha buyuk olacak ve umarım arac takibi kolaylaşır, belki o zaman DRS’ye ihtiyac duymazlar.” “Şimdilerde bazı gecişleri duzluğun ortasında bile yapabiliyorsunuz. Elbette cok heyecanlı olmuyor cunku bunu virajda yapmayı istiyorsunuz, diğer aracın ic tarafına dalarak gecmeyi istiyorsunuz.” “Ancak bu beni rahatsız etmiyor. Yine de denemeli ve geciş yapabilecek pozisyona girmeniz gerekiyor.” dedi. Bu hafta sonunda gercekleştirilecek olan Japonya Grand Prix’si, tek DRS bolgesine sahip olan nadir pistlerden biri konumunda. Hamilton, Suzuka’ya ikinci bir DRS bolgesinin eklenebileceğini ve bunun 130R ile Spoon virajları arasındaki arka duzlukte yer alabileceğini duşunuyor. “Bu hafta sonu ikinci bir DRS bolgesi koymadıklarını fark ettim, ki bu bence kotu bir fikir. İki DRS bolgesine sahip olmalıyız cunku bunun yardımcı olacağını duşunuyorum.” “Şu anda her pistte, geciş yapabilmeniz icin ondeki araca gore belli bir şekilde hızlı olmanız gerekiyor.” “Bazen bu hız farkı 2 saniye oluyor, bazen 0.8 saniye oluyor. Burada ise bu fark 1.5 saniye civarında. Bu oldukca buyuk bir fark. Bu yuzden cok fazla geciş goremiyoruz.” “Fazladan bir DRS bolgesi ile bu fark biraz daha azaltılabilir, yani bunu eklemeleri gerekiyor.” İnternet Haber