Valtteri Bottas, şampiyon olmak icin cok şanslı olması gerektiğini kabul etse de Lewis Hamilton'ın gerisinde kalığı icin kendisini suclaması gerektiğini duşunuyor. Hamilton, Mercedes'ten takım arkadaşı Bottas'ın 73 puan onunde şampiyonayı ilk sırada goturuyor ve şampiyonluğu neredeyse kesin gibi. Matematiksel olarak Hamilton'ın Meksika'da şampiyonluğunu ilan etme ihtimali cok yuksek. Bottas, "Yani 'bu yuzden' demiyor olamama ve gercekleri bilmeme rağmen şampiyonluk savaşı verilmek icin cok şanslı olmalıyım." "Eminim ki bu kadar cok geride kaldığım icin kendimi de suclayabilirim cunku Lewis cok daha tutarlıydı." "Durum bu. Şimdi bu noktadayız ve sadece her bir hafta sonuna odaklanıyorum ve sona doğru gidiyoruz. Puan acısından neler olacağını ve nerede bitireceğimizi goreceğiz. Bu noktada gecen yıldan daha iyi gidiyoruz." dedi. Bottas, Azerbaycan'dan bu yana yarış kazanamazken, Hamilton o gunden bu yana yedi yarış kazandı ve toplam zaferini dokuza yukseltti. Bottas, "Sıralama performansım iyiydi ancak yeterince tutarlı olmadı. İstediğim kadar temiz Q3 seansları geciremedim. Bu yuzden start pozisyonu acısından birkac kez dezavantajlı duruma duştum." "Uzerinde calışmamız gereken bir konu. Hataları azaltmalı, maksimumu almalı ve trafik gibi konularda daha fazlasını yapmalıyım. En buyuk şey ise lastiklerle olan yarış hızı ve verimlilik, bazı virajlardaki suruş tarzı, ceşitli şartlar. Şimdi muhendislerle calışma konusunda iyi bir yol buldum ve durum gercekten gelişti." "Lewis'le olan farkın azaldığını gorebilirsiniz. Elbette her zaman daha hızlı olmak istiyorum ama istikrara ve bazı detayları daha iyi yapmaya ihtiyacım var. Bunu gelecekte yapabileceğime inanıyorum." dedi. İnternet Haber