Haas takım patronu Gunther Stener, sorunların ustesinden gelebilmeleri icin sezon başında pilotlarının geri bildirimlerini biraz daha fazla dinlemeleri gerektiğini kabul etti. Amerikalı ekip bu sezon lastikleri calıştırmakta zorlandı ve kısa bir sure sonra bunun tasarım ya da konseptle alakalı olmadığını, sadece guncellemelerle alakalı bir aero sorunuyla bağlantılı olduğunu oğrendi. Neyin yanlış gittiğini anlamak adına Melbourne aero paketini kullanarak testler yaptılar ve şimdi hem eski hem de yeni parcaların bir karışımını kullanıyorlar. Steiner, sinir bozucu donemin ardından pilotlarını dinlemedikleri icin pişman olduğunu soyledi. "Teknik konuların detaylarına girmek istemiyorum, ancak aracın neler yapıp neler yapmadığı konusunda suruculerimizin goruşlerini biraz daha fazla dinlememiz gerekiyordu. Bazen rakamlara bakmak yerine suruculerinizi dinlemelisiniz." "Bundan cıkarmamız gereken ders bu. Şimdi suruculerimizin soylediklerini rakamlarla eşleştirmeye ihyacımız var, bu anlayışı yakalamalıyız. Bu sayede ilerleyeceğiz." Kevin Magnussen bu yıl aracta korkunc hissetmediğini ve bundan oturu da sorunu anlamanın hic de kolay olmadığını soyledi. Motorsport.com'a konuşan Magnussen, Steiner'ın sozleri hakkında şoyle dedi: "Onları bazı şeyler yapmaya ikna etmeye calışıyoruz . Ne hissettiğimizi soyluyoruz ve bu yıll oldukca zordu. Cunku aracın iyi hissettirdiğini duşunuyordum." "Pek cok kez lastikleri sucladım ve lastik sorunlarına neden olan şeyleri işaret edemedim." "Ama aero cok hassas, bu yuzden bir ceşit hassasiyet sorunumuz var. Karmaşık bir sorun, fakat şimdi takımımız yonunu bulmayı başardı ve neyin uzerinde calışacağının farkında." İnternet Haber