Japonya GP'ye pole pozisyonundan başlayan Ferrari pilotu Sebastian Vettel, kotu start almasının ardından alabileceği en iyi sonucun ikincilik olduğunu soyledi. Vettel, sabah gercekleştirilen sıralamalarda pole pozisyonunu kazanmasının ardından yarışa ilk sıradan başladı. Vettel, kırmızı ışıklar sonmeden hafifce hareket edince durmak zorunda kaldı ve bunun uzerine kotu bir kalkış yaptı. Buna rağmen Vettel, sadece 3. sıradan başlayan Valtteri Bottas'a gecilerek kaybı minimum seviyede tutmayı başardı. Vettel ilk turlarda farkın acılmasına engel olsa da ilerleyen turlarda lastiklerini korumayı başaramayınca Bottas karşısında ciddi geriledi. Cift pit stop yapan Vettel, 3. sıraya gerilese de Lewis Hamilton'ın da 2. kez pite gelmesiyle tekrar ikinci sıraya yukseldi ve son turlarda yerini koruyarak ikinci sırada yarışı tamamladı. Vettel, "Kırmızı ışıklar uzun sure bekledi gibi ancak benim hatamdı, bu yuzden momentum kaybettim. Kotu bir starttan daha kotusu oldu. Gercekten kotu bir starttı. Ardından zor oldu cunku Mercedes yarışta cok hızlıydı. Performans olarak bizden daha iyilerdi." "Valtteri, ilk stintin sonunda adeta ucuyordu. Lewis tek pit stop denedi ancak sanırım işe yaramadı. Arkada doneceğini biliyordum bu yuzden performansımı kontrol altında tutmaya calıştım. Tehlikeli olabileceği yerlerde virajdan iyi cıkmaya calıştım. Zor bir gundu ancak ikinci olmayı başardık." "Kazanabilir miydim bilmiyorum cunku cok fazla taktik uyguladılar. Bir aracları rahat bir şekilde liderdi ve ona karşı tehdit olamadım. Bugunku performans eksikliği ile alabileceğimiz en iyi sonuc ikincilikti ancak tabii ki starttan mutlu değilim." "Startın ardından her şey yolundaydı. Genel olarak pozitif bir gundu. Pole pozisyonunu alıp ikinci olmak makul bir sonuc. Charles'a ne oldu bilmiyorum. O olsaydı iki aracla birden mucadele edebilirdik." dedi. GUNLUK GAZETELER