Porsche Carrera Cup Fransa'da art arda ikinci şampiyonluğunu kazanan Ayhancan Guven, şampiyonluk sevincinin ardından Motorsport Turkiye'ye konuştu. Bu sene hem Porsche Mobil 1 Supercup hem de gecen sene şampiyon olduğu Porsche Carrera Cup Fransa'da mucadele ederek deneyim kazanmaya devam eden Ayhancan Guven, 2018'de aldığı ilk şampiyonluğun ardından "şampiyon" unvanını korumayı başardı. Sezonun son yarış hafta sonu Paul Ricard'da gercekleşti. Şampiyonluk mucadelesi Ayhancan ile Florian Latorre arasında olacaktı. İlk yarışı lider goturen Ayhancan, son dakikalara girerken lastik patlatınca yarışı bırakmak zorunda kaldı ve rakibinin 13 puan gerisine duşerek buyuk bir hayal kırıklığı yaşadı. O andan sonra pazar gunu şampiyonluk şansı sadece Ayhancan'ın kazanmasına bağlı olmayacaktı. Bunu iyi bilen Turk surucu, pole pozisyonunu kazanmasının ardından cok iyi bir strateji uygulayarak yarışı kazandı ve aynı zamanda en hızlı turu atarak imkansız gibi gorunen şampiyonluğu kazandı. Yarışın ardından konuşan Ayhancan, "24 saat icinde en dip ve yuksek duyguları yaşadık. Kontrollu bir sezon ve puan durumu vardı. Cumartesi gunku yarışta fark 9 puana cıkacakken, 3 tur kala lastik patladı ve bir anda 13 puan geriye duştuk. O akşam sıkıntıdan uyuyamadım." "Sabah sıralamada olağanustu bir tur geldi fark 12'ye indi. Ondan sonra aklımdaki tek plan liderlikte yavaşlayıp uzun bir tren oluşturmak ve sezon boyunca podyuma cıkamamış pilotların podyum hırsıyla saldırmasını sağlamaktı. Bunu başardım sayılır. Normal tempodan 1-1.5 sn yavaş bir tempo ile 3-4 tur attım ve bu beklediğim gibi arkanın sıkışmasına neden oldu." "Sonrasında şartlar sağlandı. Tek gerekli olan benim en iyi turu atıp oradan 1 puan daha almamdı. Bitime 3 tur kala tum riskleri alarak bir tur attım ve yarışın en iyi turunu hanemize yazdırarak şampiyonluğu elde ettik ve bu sefer mutluluktan uyuyamıyorum." GUNLUK GAZETELER