Ferrari Formula 1 pilotu Charles Leclerc, Japonya Grand Prix'sinde Max Verstappen'le olan kazada sorumluluğu ustlendi. Leclerc yarışa ikinci sıradan başladı ve Verstappen kendisine birinci virajında dışında atak yaptı. Sonrasında bu ikili ikinci virajda temas yaşadı. Verstappen temasın etkisiyle pistten cıktı ve aractaki hasardan oturu yarışı bırakmak zorunda kaldı. Leclerc ise yeni bir on kanat icin pite girdi ve en geriye duştu. Altıncı sırada finiş gorse de aldığı cezalardan sonra yedinci oldu. Leclerc, "Kotu bir başlangıc yaptım. Seb'in -starttan once- biraz hareket ettiğini gordum ve benim tepki surem cok zayıftı, bu beni rahatsız etti." "Başlangıc aslında o kadar da kotu değildi fakat tepkim cok zayıf oldu." "Max'le olan mucadelede ise acık şekilde hata yaptım. Seb'le Lewis'in gerisindeyim, ic tarafta aracın onunu biraz kaybettim." "Normalde bunun olacağını tahmin etmeniz gerekiyor ancak ben yapamadım. Evet, suclu olan kişi benim." dedi. Leclerc ucuncu tura kadar kırık on kanatla yarıştı ve bu da aractan kopan parcaların piste dağılması anlamına geliyordu. Ayrıca sol kanadı da temastan oturu hasar gordu ve bir noktada koptu. Leclerc, yeni bir on kanada gecmesinin ardından durumun kendisini etkilemediğini soyledi. "Suruş acısından bakarsak, aracın on tarafını biraz daha fazla kaybettiğimi soyleyebilirim. Ancak bunun cok pahalıya patladığını zannetmiyorum. Eğer arka tarafı etkileseydi, cok daha fazla vakit kaybederdim." Başlangıcta Leclerc/Verstappen temasının soruşturulmayacak acıklandı ancak birkac tur sonra karar değiştirildi. Konu hakkında konuşan FIA Yarış Direktoru Michael Masi, "O anda ellerinde bulunmayan bazı yeni kanıtlara ulaştılar ve yeniden incelediler. Başlangıcta sahip oldukları şeylerden oturu herhangi inceleme yapmamaya karar verdiler. Ama sonra sahip olmadıkları bazı yeni unsurlar vardı ve yeniden incelemeye karar verdiler." dedi. GUNLUK GAZETELER