Lando Norris, Japonya Grand Prix'sinde yaşadığı temasa rağmen Alex Albon'ın ceza almamasından memnun olduğunu soyledi. Red Bull pilotu Albon, yarışın ilk turunda iki McLaren'ın gerisine duştu ve ilerleyen turlarda dorduncu virajda Norris'e oldukca geriden gelerek sert bir atak yaptı. Albon, dışa doğru acılınca Norris'in uzerine doğru gitti ve temas yaşadılar. Bunun uzerinde Britanyalı pilot pist dışına taştı ve iki sıra kaybetti. Norris yarıştan sonra verdiği demecte Albon'la arasındaki teması "yarış olayı" olarak yorumladı. Norris, "Benim gorduğum kadarıyla temas yoktu. Oldukca geriden gelerek iyi bir hamle yaptı." "Frenlerim Charles'ın on kanadından kopan parcalardan oturu tamamen ısınmıştı ve bu da on tarafın tamamen kilitlenmesine neden oluyordu. Sonrasında oldukca geriden geldi. Ama yine de de ona adil davranmak gerekiyor." "Er ya da gec beni gececeği icin bence biraz risk aldı, cunku cok daha hızlı olan taraf oydu. Ama bence bir yarış olayıydı. Bir ceza almadı değil mi? Bu iyi bir şey." "Beni biraz dışarı itti ama bence bu yarış olayı. Boyle olması gerekiyor." dedi. Norris, Albon'ın geldiğini gormeseydi, cok daha kotu şeyler olabileceğinin altını cizdi. "Durust olmak gerekirse onu cok gec gordum. Donmeye başladım, frenliyordum, ama yavaşlayamıyordum." "Ancak o atak yapmaya onceden karar vermişti ve ben onu gorduğumde neredeyse apekse gelmiştim." "Bilemiyorum, arac ustu goruntulerime bakacağım. Ama onu donmeye başladığım zaman gordum. İşler oldukca kolay şekilde daha kotu bir hal alabilirdi." Albon ise riskli davrandığını ve Norris'e guvendiğini kabul etti. "Bu hareketi yaptığınız zaman diğer adamın sizi gormesini umuyorsunuz. Lando bana yer bıraktı, atak netti ve kapıyı actı. Sonra da donmeye başladı, lastiklerimiz temas etti." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Norris, Albon'ın ceza almamasından memnun