Lewis Hamilton, Niki Lauda’nın kaybından sonra bu seneki şampiyonlukların oncekiler kadar mutlu hissettirmediğini soyledi. Uc kez F1 şampiyonu Niki Lauda, bu sene hayatını kaybetmiş ve bu, Mercedes icinde buyuk bir uzuntu ve boşluk yaratmıştı. Mercedes’in rekor sezonu, takımdaki herkesin gurur duymasını sağlamasına rağmen, Hamilton 2019’daki başarıların onceki sezonlar kadar mutluluk vermediğini soyledi. Hamilton, “Kesinlikle biraz farklı hissettiriyor. Acıkcası, onceki sezonlar kadar mutlu olduğumu soyleyemem, cunku bu sezon Niki’yi kaybettik ve onun yokluğunda aynı şekilde hissetmiyorum.” “Doğal olarak takımla cok gurur duyuyorum. Fabrikadaki herkesle cok gurur duyuyorum ve Niki’nin de bugunku sonuca şapkasını cıkarmış olabileceğini biliyorum.” “Ona cok borclu olduğumuzu duşunuyorum ve bugunku galibiyet onun icindi. Tum takım ve tum Mercedes muhtemelen bunu Niki’ye adayacak. Ben kesinlikle ona adıyorum. Bunun bir parcası olmaktan cok, cok gurur duyuyorum. Ancak biliyorsunuz, bu sene bizim icin zorluydu.” “Garaja her geldiğimde Niki’nin kulaklıklarını ve şapkasını goruyorum. Bugun araca binmeden once oturup onlara baktım.” “Dediğim gibi, onun gurur duyacağını biliyorum. Onun ailesinin de gurur duyacağını biliyorum. Takım da gurur duymalı.” şeklinde konuştu. Japonya Grand Prix’sinin galibi Valtteri Bottas ise, “Tarih yazıyoruz ve elde ettiğiniz başarının farkına varmak bazen oldukca zor oluyor.” “Bazen bunu fark etmek icin dışarıya adım atmanız gerekiyor. Eminim ki bundan sonra bir noktada buna bakacağız ve ‘Vay canına, altı şampiyonluk aldık’ diyeceğiz ve umarım daha fazlası da gelir. Ancak şu anda hepimizin bunu takdir ettiğini ve bundan keyif aldığını umuyorum.” “Bu, zaman cok hızlı geciyormuş gibi hissettiriyor ve bu anlardan keyif almak cok onemli, en azından kişisel olarak benim icin boyle ve takımdan herkesle gercekten gurur duyuyorum.” “Bunu başarmak icin gereken cabayı biliyorum. Bu yuzden herkes adına cok mutluyum ve herkesin bunu fark etmesini ve bundan keyif almasını umuyorum, cunku bu hak edilmiş bir şey.” ifadelerini kullandı. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: “2019 şampiyonluğu, Lauda’nın kaybından sonra diğerleri kadar mutlu hissett