Sebastian Vettel, F1’in hataları onlemek icin elektronik bir sistem yerine geleneksel damalı bayrağı kullanması gerektiğini duşunuyor. Bir sistem hatası, Suzuka’daki yarışın normalden bir tur once bitmesine sebep olmuş ve kafa karışıklığı yaratmıştı. FIA ise neyin yanlış gittiğini bulmak icin bir soruşturma başlatmıştı. F1, ışık paneli sisteminin yanı sıra yarışların sonunda bir damalı bayrak da sallıyor. Ancak Vettel, Japonya’da bu elektronik paneli tespit etmekte zorlandığını soyledi. Vettel, “Bize tur icerisinde yarış bilgilerini veren bir pit panomuz var. Kontrol panelinde kac tur kaldığını gorebiliyoruz. Bir tur daha olduğunu gorebiliyordum ancak telsizden son turda olduğum soylendi.” “Acık şekilde pit duvarında bir kafa karışıklığı vardı. Cunku bitişi belirleyen şey, pistteki gercek damalı bayrak değil, zamanlamaydı.” dedi. Elektronik bayrak sistemi, gectiğimiz sezon damalı bayrağın bir tur erken sallandığı Kanada Grand Prix’sinden sonra getirilmişti. Vettel, “Gectiğimiz sene Kanada’da bir sorun olmuştu, damalı bayrak erken sallanmıştı ve anladığıma gore şimdi ise zamanlama daha belirleyici.” “Bence belirleyici faktor damalı bayrak olmalı. Suruculer icin onemli olan, damalı bayrağı gorduğumuzde yarışın devam etmemesi.” “Ne olduğunu bilmiyorum, acık şekilde birisi cok istekliydi ve yarışı erken bitirdi. Yani bugun erken davranan tek kişi ben değildim.” dedi. Ferrari takım patronu Mattia Binotto ise, “Damalı bayrağı gorduğumuzde, suruculerimize zorlamaya devam etmelerini soyledik. Zorluyorlardı ve en azından bizim yaptıklarımızı etkilemedi.” “Bu, FIA’nın sportif anlamda iyileştirmesi gereken bir şey.” dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel, geleneksel damalı bayrağa donulmesi cağrısında bulundu