Sebastian Vettel, takım arkadaşı Charles Leclerc'in sıralamalarda kendisine karşı kurduğu ustunluğu sonlandırmak icin ekstra bir şey yapmadığını soyledi. Leclerc, Japonya GP oncesinde son 4 yarışta pole pozisyonunu kazanırken Vettel'i art arda 9 sıralama geride bırakmıştı. Vettel, haziran ayındaki Kanada GP'den sonra ilk defa Japonya'da pole pozisyonunu kazandı ve takım arkadaşını geride bıraktı. Kendisi icin donum noktası olarak gorulen sıralamalardan memnun olup olmadığı sorulduğunda Vettel, "Pek sayılmaz. Yani sadece temiz bir sıralama oldu." "Belirli bir sorun olduğunu duşunmuyorum. Singapur'dan bu yana aracı geliştiriyoruz. Yaptığımız guncelleme, daha once biraz zorlandığım alanlarda bana yardımcı olmuş olabilir." "Genel olarak sıralamalar benim icin pek iyi gecmiyordu. Belki de son sıralama daha iyi gecti. Her iki turum da temizdi. Tura hazırlanırken bir sorun yaşamadım." "Değişen bir şey yok. Aracı Suzuka icin değiştirmedik. O performans adımını acıklayacak bir şey olmadı." cevabını verdi. Vettel, sezon boyunca SF90 ile Leclerc'e karşı daha fazla zorlandı. Leclerc, aracın daha istikrarsız olduğu sezonun ilk yarısında Vettel'e gore daha hızlı olmayı başardı. Ancak Singapur'daki buyuk aerodinamik guncellemenin ardından Vettel, daha hızlı olmayı başardı. Yine de Vettel, pole pozisyona rağmen startta yaptığı hata ile galibiyet şansını kaybetti. Vettel, "Normalde startta boyle bir şey yapmazdım. Cok kotu bir kalkış yaptım cunku bir miktar hareket ettim. Ardından durdum ancak tum momentumu kaybettim." "Bu acıdan genel olarak normal bir starta gore kaybettim. Hataydı. Bunun bir nedeni vardı ancak harika bir sebep olmadı." dedi. Ferrari'nin cuma gunku performansına bakarak, sıralamalarda pole kazanması surpriz oldu. Yarışta her iki Ferrari pilotu da Mercedes pilotları kadar hızlı olamadılar. Takım patronu Mattia Binotto, "Cuma gunu gercek performansları değerlendirmek her zaman zordur." "Muhtemelen onlara gore farklı program uyguluyorduk. Onların ne tur bir program uyguladıklarını bilmiyorum." "Biz kendimize odaklandık. Cuma gunu aracta farklı sorunlar yaşıyorduk, cok fazla lastik aşınması vardı. Sıralamalarla yarış icin ayarlar uzerinde calıştık." "Sıralamalar ve yarış icin arka kanadı duşurduk. Bu on tarafın dengesine yardımcı oldu ve pilotlar daha iyi hissettiklerini soylediler." "Sıralamalar icin doğru ayarları tuttursak da yarış icin bunu yapamadık. Lastik aşınması, en azından rakiplerimize kıyasla fazlaydı." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel: "Japonya'da Leclerc'i yenmek icin bir değişiklik yapmadım"