Honda, Takaaki Nakagami'nin 2020 sezonunda LCR Honda ile yarışmaya devam edeceğini ancak omuz ameliyatından oturu 2019'un son uc yarışında yer alamayacağını doğruladı. 27 yaşındaki surucunun yokluğunda LCR Honda'daki yerini KTM ile yollarını ayıran Johann Zarco alacak ve son uc yarış olan Philip Island, Sepang ve Valencia'da piste cıkacak. Mugello'da kariyerinin en iyi sonucu olan beşinciliği elde eden Nakagami bu sezon sekiz kez ilk onda yer almayı başardı ve iyi bir iş yaptı. Nakagami, "Oncelikle Honda ve LCR ile kalacağım icin mutluyum. Bu yıl kendimi cok geliştirdim ve Honda bana buyuk destek verdi. Bana gercekten guclu bir paket verdiler ve 2020'de buna devam edeceğimizden eminim." dedi. Nakagami, "Assen'de gecirdiğim kazadan sonra omzumda gucsuzluk ve acı vardı." derken, operasyon kararını Honda ve LCR ile birlikte aldıklarının altını cizdi. Honda'nın acıklamasında ise Nakagami'nin kapsamlı bir iyileşem surecine sahip olacağı ve bundan oturu de sezon sonu testinde de yer almayacağı acıklandı. Bunun yerine Sepang'daki ilk sezon oncesi testinde yer alması bekleniyor. Japonya ureticinin Nakagami'ye 2020 sezonunda hangi versiyon motoru vereceği belirsizliğini koruyor. Bu acıklamalarla 2020 icin sadece KTM'de Pol Espargaro'nun yanında boş bir koltuk bulunuyor. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- LCR Honda, Nakagami ile yeni sozleşme imzaladı