Daniel Ricciardo, takıma katıldığı gunden itibaren ozellikle guven tarafında onemli bir ilerleme kaydetmeyi gerektiğini duşunuyor. Daniel Riccardo, Renault ile neredeyse bir yıldır Renault ile birlikte calışıyor ve artık takımın Red Bull Racing'e kıyasla nerelerde geride kaldığını daha iyi gorunuyor. Avustralya, temel farkın calışanların yeteneklerine olan guveni olduğunu soyledi. Ricciardo, "Renault'ya kazanan bir takımdan geldim ve otomobilin hangi alanlarına daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini soyleyebilirim." "Liderlik rolunu ustlenmem gerektiğini anladım. Formula 1'de, takım icerisindeki psikolojik atmosfer cok onemli. Red Bull'a katıldığım zaman hemen bu takımın dort dunya şampiyonluğu kazandığını hissettim cunku takım calışanlarının guveni muazzamdı." "Renault’ya geldiğimde takım icerisinde calışanlar yeteneklerine o kadar guven duymuyorlardı cunku takım uzun yıllar boyunca hicbir şey kazanamamıştı. Onlara liderlik etmeliyim, yeteneklerine inanmalarını sağlamalıyım. Eğer başarırsam, Renault bir gun şampiyonluk kazanacak." "Hatta ben takımın fikirlerini ifade etmekten korktuğunu bile duşundum. Red Bull'da her şey farklıydı - herkes kendine guveniyordu." "Sezon başında, orta gruptaki takımlar arasında olduğumuzu biliyorduk. Sonra Kanada GP'de bir yarış oldu ve bu sayede dorduncu sıraya yukseldi. Herkes bu konuda mutluydu, o gun herkes yeteneklerinden emin gorunmeye başladı." dedi. internethaber