Sebastian Vettel, Mercedes'in Formula 1'deki baskınlığını bitirmek icin Ferrari'nin daha cok calışmak yerine daha iyi calışması gerektiğini soyledi. Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas'ın Mercedes'i arka arkaya altıncı kez dunya şampiyonluğuna taşıdığı Japonya GP'nin ardından konuşan Vettel, Ferrari'nin en iyi performansı gostermeye odaklanması gerektiğini soyledi. Vettel, "Geride olduğumuz herhangi bir şey olduğunu sanmıyorum. Daha iyi calışmamız gerektiğini duşunuyorum." "Adanmış olduğumuzu duşunuyorum, cok calışıyoruz ancak henuz maksimumuza ulaşmadık." "Acıkcası Mercedes son yıllarda daha iyisini yapabileceğimizi bize gosterdi. Bence biz henuz o pozisyonda değiliz." dedi. Vettel, Ferrari'nin aradaki farkı kapatmaya odaklanması gerektiğini soyledi ve ekledi: "Gelişebileceğimiz yerler var ve bu Meksika'da olmayacak, gelecek yıl olacak." "Bu yıl ne oğrenirsek oğrenelim, gelecek yıl yeni bir yıl. Sanırım bu arac ve zayıf yonlerimiz hakkında cok şey oğrendik. Onu geliştirdik ama istediğimiz yerde değiliz. Guclu olan birkac yarışımız vardı, ancak genel olarak biraz geride olduğumuzu duşunuyorum." Vettel, Ferrari'nin Mercedes'i yenebilmek icin zayıf yonlerini ortadan kaldırması gerektiğini de ekledi. "Ne yaptıklarınızı goremiyorsunuz, ama bence dışarıdan bakıldığında piste her cıktıklarında mukemmellerdi. Cok tutarlılardı ve cok kucuk hatalar yaptılar. Bu kesinlikle onları bu kadar guclu yapan şeylerin başında geliyor." "Eğer markalar şampiyonluğunu bitime dort yarış kala kazanıyorsanız, diğerlerinden daha iyi yaptığınız pek cok şey var demektir. Ayrıntılara bakarsak, araclarının bizden daha iyi olduğunu soyleyebilirsiniz, ama bunun boyle olduğunu duşunmuyorum. Genel olarak bu bir takım calışmasıyla ilgili." "Bence gerekli malzemelerimiz var, bağlılığımız var, gerekli zekÂya da sahibiz ama sadece daha iyisini yapmamız gerekiyor." "Bunlar cok kucuk şeyler. Geliştirmemiz gereken tek bir şey değil, pek cok kucuk şey var. Her birini geliştirmeliyiz. Bir sonraki adımı atmanın tek yolu bu. Umarım biraz sıkılıyorlardır, neler olacağını goreceğiz." İnternet Haber