Munzur Universitesi Elektrik-Elektronik Muhendisliği bolumunde okuyan oğrenci ve oğretim gorevlileri 4,5 aylık bir calışma sonucu 'Hızır' ismini verdikleri elektrikle calışan ve saatte 70 kilometre hız yapabilen otomobil uretti. 54 bin liraya mal olan 'Hızır' otomobili, 100 kilometrede 1 lira 2 kuruşluk lira enerji harcamasıyla, Turkiye'nin en tasarruflu aracı olarak belirlendi.
[h=3]"TEK BATARYAYA 200 KİLOMETRE GİDEBİLİYOR"[/h] 'Munzur Universitesi Rektoru Prof. Dr. Ubeyde İpek ve Elektrik-Elektronik Bolumu Oğretim Uyesi Dr. Bilgin Zengin, duzenledikleri basın toplantısıyla 'Hızır'ı tanıttı. Rektor İpek, 'Hızır'la tek bataryayla 200 kilometre yol gittiği ifade ederek, "Turkiye'nin ekonomik butceyi yormayan aracıdır diyebiliriz. Tek bataryaya 200 kilometre gidebiliyor. Biz elektronik arac teknolojisini gerek ilimizde gerek ulkemizde yaygınlaştırma isteğimizden biri fosil yakıtlar dunyada terk edilmeye doğru gidiyor. Yenilenebilir enerji kaynakları sistemleri son derece revacta" dedi.
[h=3]"54 BİN TL MALİYETLE TAMAMLADIK"[/h] Elektrik-Elektronik Bolumu Oğretim Uyesi Dr. Bilgin Zengin ise otomobile Hızır Aleyhisselam'dan esinlenerek 'Hızır' isminin verdiklerini soyledi. Zengin, "Munzur Universitesi olarak genclerimize imkan verilirse neler yapılabileceklerini gostermek adına Hızır isimli aracımızı yaklaşık 4,5 aylık sure icerisinde 17 kişilik bir ekiple 54 bin TL maliyetle tamamladık" diye konuştu.
Kaynak: DHA
Munzur Universitesi'nde uretilen otomobil, 1 lirayla 100 km yol katediyor
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Munzur Universitesi'nde uretilen otomobil, 1 lirayla 100 km yol katediyor