Formula 1'de 2006 sezonunun şampiyonu Renault pilotu Fernando Alonso oldu. Renault takımı da, tıpkı İspanyol pilot gibi ust uste ikinci kez markalarda şampiyonluğa ulaştı. Formula 1'de sezonun son yarışı Brezilya'da koşuldu. Son mucadeleye Ferrari pilotu Michael Schumacher'in 10 puan onunde lider giren Renault pilotu Fernando Alonso, yarışı ikinci sırada bitirdi ve 134 puanla ust uste ikinci şampiyonluğunu ilan etti. Ferrari pilotu Massa, evsahibipliği yaptığı Brezilya GP'sinden, kariyerinin ikinci birinciliğini alarak galip ayrılırken, bir onceki yarış Japonya GP'sine lider giren ancak tamamlayamadığı yarış sonunda avantajı Alonso'ya kaptıran Michael Schumacher, son GP'sinde 4. oldu. Sol arka lastiğinin patlaması nedeniyle erken pit-stop yapan ve son sıraya kadar gerileyen Schumacher'in onunde yer alan Honda pilotu Jenson Button ucuncu olurken, Sao Paulo'dan McLaren'den Kimi Raikkonen (5), Renault'dan Giancarlo Fisichella (6), Honda'dan Rubens Barrichello (7) ve McLaren'den Pedro De La Rosa (8) puanla ayrıldılar. MARKALARDA ŞAMPİYON RENAULT Fernando Alonso gibi markalarda da Renault ust uste ikinci şampiyonluğunu kazandı. Alonso'nun ikinci, Fisichella'nın da 6. olduğu yarış sonunda puanını 206 yapan Renault ipi goğuslerken, Ferrari 201 puanla ikinci sırada kaldı. ALONSO: MICHAEL İLE YARIŞMAK GUZELDİ Formula 1 2006 sezonu şampiyonu Fernando Alonso, yarış sonrası yaptığı acıklamada, "Ust uste ikinci kez şampiyon olmak gercekten muhteşem. Yarışta şampiyonluk icin 1 puan bile yetiyordu ama takımıma da markalar şampiyonluğu icin katkı yapmak istedim. Michael lastik sorunu yaşayınca hız duşurduk. Pozisyonum iyiydi ve kontrollu bir yarışla, baskı yapmadan ikinciliği elde ettim. Markalarda hedefe ulaşmayı başardık" dedi. İspanyol pilot, Brezilya GP'si ile kariyerini noktalayan Michael Schumacher hakkında da, "Onunla mucadele etmek cok guzeldi. Michael, hala pistteyken şampiyon olmak, o emekli olduktan sonra şampiyon olmaktan cok daha onemliydi. Butun pilotlar olarak, hayatının kalan bolumunun iyi olmasını diliyoruz. Onunla yarışmak gercekten cok guzeldi" şeklinde konuştu. MASSA: EN KOLAY YARIŞIMDI 1993’te Brezilya GP'sini zaferle kapatan Ayrton Senna'nın ardından, bu yarışı kazanan ilk Brezilyalı pilot olan Massa ise, "İlk yılda iyi bir arabayla başardıklarım gercekten cok guzel. Hayatımın en kolay yarışıydı. Kontrol bendeydi ve baskı yapmak zorunda kalmadım. Cok mutluyum. Hislerimi kelimelere dokemiyorum" dedi. Elde ettiği birinciliği, "Bir ruyanın gercek olması" şeklinde tanımlayan Massa, "Herkesin senin ismini haykırması cok guzel bir şey. Butun pilotlar yerimde olmak isterdi diye duşunuyorum" diye konuştu. http://www.ntvspor.net/pages/4495.asp __________________