ENKA Elvan'ın antrenorunun gorevine son verdi
Spor Haberleri0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- ENKA Elvan'ın antrenorunun gorevine son verdi
-
17-10-2019, 08:44:22ENKA Elvan'ın antrenorunun gorevine son verdi Rekortmen atlet Elvan Abeylegesse'nin antrenoru Ertan Hatipoğlu'nun, ENKA Spor Kulubu'ndeki gorevine son verildi. 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda hayal kırıklığı yarattıktan sonra ilk buyuk şampiyonası olan Goteborg'daki Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda da sakatlığı nedeniyle bekleneni veremeyen Elvan'ın kotu derecelerinin faturası, antrenor Hatipoğlu'na kesildi. Kulup yoneticisi eski milli atlet Ekrem Ay, Hatipoğlu ile yollarını ayırdıklarını ve yabancı bir antrenor arayışına başladıklarını soyledi. ELVAN'I İKNA Milli atletin, haberi oğrendikten sonra buyuk şaşkınlık yaşadığı ve kulup yetkilileri ile goruşerek, Hatipoğlu'ndan memnun olduğunu ifade ettiği bildirildi.Abeylegesse'nin, kulup yetkilileri ile goruşmesinde, maaşına zam, yıllardır kaldığı misafirhaneden eve cıkmasının sağlanması ve Etiyopya'daki nişanlısının Turkiye'ye getirilmesi konularının gundeme geldiği ve ikna cabalarında etkili olunduğu oğrenildi. HATİPOĞLU KIRGIN Abeylegesse'nin antrenoru Ertan Hatipoğlu, milli atlet ile aralarında hicbir problemin olmadığını belirterek, ''Kısa vadede ben kaybettim, uzun vadede ne olacak goreceğiz'' dedi.Profesyonel bir iş yaptığını ve bu gibi olayların yaşanabileceğini vurgulayan Hatipoğlu, ''Yıllardır ENKA Spor Kulubu'ne hizmet icin calıştım. Uzgun olmamam imkansız. Elvan, bundan sonra yabancı bir antrenor ile calışırsa iyi olur. Ancak Elvan'ın mutlu olmadığını oğrendim'' diye konuştu. HATİPOĞLU-KULUP ANLAŞMAZLIĞI Kulup ile Hatipoğlu arasında, işine son verilmeden once yaşanan son anlaşmazlık, Etiyopyalı atlet Meryem Tanga'nın ENKA tarafından kabul edilmemesi oldu. Etiyopyalı atletin maliyetinin ENKA tarafından fazla bulunduğu ve kulubun bu transfere sıcak bakmadığı bildirildi. Ote yandan, antrenor Hatipoğlu, yeni atleti Meryem Tanga ile birlikte yeni bir kuluple transfer goruşmelerine başladığı oğrenildi. (AA) Aslında cok başarılıydı umarım elvanı etkilemez bu olay __________________