Alonso şampiyonluk yarışında destek gormediğine inanıyor. Renault pilotu Fernando Alonso, şampiyon olması icin kendi takımından yardım gormediğini soyledi. Cin Grand Prix'sini ikinci sırada bitirerek genel klasman liderliğini Michael Schumacher'e kaptıran Alonso, suruculer şampiyonluğu icin verdiği mucadelede takımının kendisini yalnız bıraktığını belirtti. Onumuzdeki yıl McLaren'de yarışacak olan Alonso İspanyol medyasında cıkan acıklamalarında, Renault'nun tek amacının markalar şampiyonluğu olduğunu iddia etti. AS gazetesine konuşan 25 yaşındaki İspanyol pilot, "Renault'nun amacı, yarışı (Cin GP) iki-uc bitirmekti, cunku benim başka bir takıma bir numara olarak gitmemi istemiyorlar" dedi. Alonso, Şangay'da Michael Schumacher'in birinciliğine takım icinde sadece birkac kişinin uzulduğunu savundu: "Bazıları cok mutlu oldu. Cunku Ferrari'yi markalar klasmanında gectik. Bana ellerinden geldiği kadar yardım etmiyorlar." Fernando Alonso gectiğimiz pazar koşulan ve pole position'da başladığı Cin Grand Prix'sinde Michael Schumacher ile arasındaki farkı 20 saniyeye kadar cıkarmasına rağmen yarışı Alman pilotun gerisinde tamamladı. Formula 1 2006 sezonunun bitmesine iki yarış kala Schumacher ve Alonso 116'şar puana sahip. Ferrari pilotu, kazanılan grand prix sayısında onde (7-6) olduğu icin zirvede yer alıyor. Markalarda birinci sırayı Monza'da Ferrari'ye kaptıran Renault Cin GP'si sonrası bir puan farkla yeniden liderliğe yukseldi. CNNTURK __________________