Turkiye’yi iki kez olimpiyatlarda temsil ettikten sonra 2008 yılında aktif spora veda eden ve 2018’de yeniden donen Vedat Erbay, 11 yıl once kazandığı Avrupa şampiyonluğuna yeniden ulaştı. Okculuğa 1983’te Samsun’da başlayıp, 1984-2008 yıllarında milli sporcu olarak yarışmalarda boy gosteren Vedat Erbay (51), 1988 Seul ile 1992 Barselona Olimpiyatları’nda Turkiye’yi temsil etti. Turk Milli Takımı’nın 2008-2011 yıllarında antrenorluğunu yapan Vedat Erbay, 2013-2016 yıllarında da Irak Milli Takımı’nda antrenorluk gorevini ustlendi. Sahibi olduğu okculuk akademisinde bircok sporcu yetiştiren Vedat Erbay, aktif spora geri dondukten sonra, 2018 yılında klasik yay masterlar kategorisinde Salon Okculuk Dunya Kupası’nda altın, Dunya Salon Şampiyonası’nda gumuş ve Acık Hava Dunya Şampiyonası’nda ise bronz madalya almayı başardı. Erbay, 2008 yılında masterlar klasik yay 35-45 yaş kategorisinde kazandığı Avrupa şampiyonluğunu, 2-4 Ağustos’ta İtalya’nın Torino kentinde yapılan Avrupa Şampiyonası’nda bu kez 50 yaş kategorisinde birinci sırayı elde ederek 11 yıl sonra tekrar elde etti. Aktif spora 10 yıl sonra dondu Milli sporcu Erbay, AA muhabirine yaptığı acıklamada, 2008’de aktif sporculuk hayatını sonlandırdıktan sonra Turkiye ve Irak milli takımlarında antrenor olarak calıştığını soyledi. Bu gorevlerinden ayrıldıktan sonra Antalya’da kendisine ait okculuk akademisinde sporcu yetiştirmeye başladığına değinen Erbay, 2018 yılında aktif spora geri donduğunu ifade ederek, şunları soyledi: "Yaklaşık 36 yıldır sporcu ve antrenor olarak okculukla ilgileniyorum. Gencliğimde milli takımda ulkemi olimpiyatlarda, dunya ve Avrupa şampiyonalarında başarıyla temsil ettiğimi duşunuyorum. Aktif spordan ayrıldıktan 10 yıl sonra yeniden atışlara başlayarak, masterlarda yarışmaya başladım. Ulkemi, uluslararası yarışmalarda elimden geldiği kadar başarıyla temsil etmeye devam edeceğim." Erbay, Antalya’nın Muratpaşa ilcesinde kendisine ait spor kulubunde 450 sporcuya eğitim vermeye devam ettiğini kaydetti. Gazeteler __________________