Kulubu olmadan olimpiyatlara hazırlanıyor Dunya ve olimpiyat sıralamasında 67 kiloda zirvede bulunan milli tekvandocu Nur Tatar Askari, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na herhangi bir kulube bağlı olmadan hazırlanıyor. Topladığı puanlarla hem dunya sıralamasında hem de olimpiyat sıralamasında ilk sırada bulunan Nur Tatar Askari, İran Milli Takımı ile tekvandoda dunya ve Asya şampiyonluğu bulunan eski sporcu eşi Mehran Askari'nin antrenorluğunde hazırlıklarını surduruyor. Yaklaşık 10 ay once kulubunden ayrılarak, sponsoru ve maddi desteği olmadan ferdi olarak calışmalarını surdurmeye başlayan milli sporcu, bir kuluple anlaşamaması halinde olimpiyatlara kulupsuz gidecek tek sporcu olacak. Nur: "Olimpiyatları garantiledim" Antalya'da yaşayan Nur Tatar Askari, AA muhabirine yaptığı acıklamada, olimpiyatlara hazırlık doneminin hic kolay olmadığını, bu zorlu surecte zaman zaman sakatlıkların yaşanabildiğini soyledi. Gectiğimiz yıl İngiltere'nin Manchester şehrinde duzenlenen grand prix serisinin dorduncu ayağında kadınlar 67 kiloda bronz, Birleşik Arap Emirlikleri'nde duzenlenen Tekvando Grand Prix Finali'nde ise altın madalya kazandığını hatırlatan Askari, Cin'de katıldığı grand slam finalinden de gumuş madalyayla ayrıldığını bildirdi. İngiltere'de duzenlenen 2019 Dunya Tekvando Şampiyonası'na hazırlık doneminde şansız bir sakatlık yaşadığını, tedavisinin ardından katıldığı şampiyonanın yarı finalinde yine sakatlık gecirdiğini aktaran Askari, "Final macını hemen ertesi gun oynadığım icin bu sakatlık beni cok etkiledi. O yuzden şanssızdım. İkinci oldum. Burada aldığım puanlarla Tokyo Olimpiyatları'nı garantiledim. Benim icin cok guzel oldu. İnşallah Tokyo'da da bayrağımızı en iyi şekilde temsil edeceğim." diye konuştu. 10 aydır kulubu yok Milli sporcu Askari, son 10 aydır herhangi bir kulube bağlı olmadığını, antrenmanlarını da ferdi olarak ve milli takımla surdurduğunu anlattı. Eşi Mehran ile antrenman yaptığına değinen Askari, şunları kaydetti: "Gercekten benim icin zor bir surec. Bu yolda buyuk bir mucadele veriyoruz. Bircok zorlu musabakamız oluyor. Bu yolda hem maddi hem de manevi olarak yurumek gerekiyor. Bircok ihtiyacımız oluyor. Kulupsuzluk benim icin zor. Bayramdan sonra guzel goruşmelerimiz olacak. İnşallah olimpiyatlarda o kulup adına yarışmak nasip olacak. O kulup adına olimpiyat altın madalyasını da alırsak, ne mutlu bana. Anlaşma olmazsa, buyuk ihtimal ferdi olarak olimpiyatlarda yarışacağım." "Tokyo'da altın madalyaya ulaşacağız" Zorlu sureclerde eşinin kendisine destek olduğunu belirten Nur Tatar Askari, "Bu bizim icin gercekten cok buyuk bir guc. Zaten ailelerimizin, sevdiklerimizin ve butun Turkiye'nin desteği olduktan sonra, sırtımızın yere gelmeyeceğini duşunuyoruz. İnşallah Tokyo'da altın madalyaya ulaşacağız." ifadelerini kullandı. İran asıllı Turk vatandaşı antrenor Mehran Askari ise olimpiyatlara hazırlanma sureclerinin hızlı ve duzenli şekilde surduğunu, eşinin potansiyelinin cok yuksek olduğunu soyledi. Olimpiyatlara kadar olan sureyi cok iyi şekilde değerlendireceklerini vurgulayan Mehran Askari, "Bizim tek bir hedefimiz var, o da olimpiyatlarda altın madalyayı ulkemize getirmek. Bunun icin elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Altın madalyayı istiyoruz ve alacağız. İnşallah o olimpiyat madalyası bize gelecek." değerlendirmesinde bulundu. KAYNAK: İNTERNETHABER __________________