Emre Kutalmış Ateşli: Servet hocamızla calışmak hem keyifli hem zor
Spor Haberleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Emre Kutalmış Ateşli: Servet hocamızla calışmak hem keyifli hem zor
-
17-10-2019, 08:40:11Genclerde dunya ve Avrupa şampiyonluğu bulunan milli tekvandocu Emre Kutalmış Ateşli, "Ornek aldığımız Servet (Tazegul) hocamızın Erkek Milli Takımı’nın başına gelmesi, bizler icin cok buyuk şans." dedi. Emre Kutalmış Ateşli, olimpiyat şampiyonu eski milli tekvandocu Servet Tazegul’un Erkek Milli Takımı’nın teknik direktoru olması ve hedeflerine ilişkin AA muhabirine acıklamalarda bulundu. Gelecek vadeden sporcular arasında yer alan 18 yaşındaki milli tekvandocu, Servet Tazegul’un 2008 Pekin Olimpiyatları’nda bronz, 2012 Londra Olimpiyatların’da ise altın madalya aldığını hatırlattı. Tazegul’un milli takımda teknik direktor olarak gorev almasından duyduğu mutluluğu dile getiren Emre, "Ornek aldığımız Servet hocamızın Erkek Milli Takımı’nın başına gelmesi bizler icin cok buyuk şans. Tecrubelerini aktarması bizim icin cok buyuk artı. Servet hocamızla calışmak hem keyifli hem zor. Stili gereği cok yorucu bir antrenmanı var ama ustesinden gelmeye calışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu. "Ust uste ikinci kez şampiyon olmayı amaclıyorum" Milli takım ile Ankara’daki Tukiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) kampta bulunan Emre, Umitler Avrupa Şampiyonası ve Japonya Grand Prix’sine katılacağını dile getirdi. Genc tekvandocu, Polonya’nın başkenti Varşova’da gecen yıl yapılan Umitler Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya aldığına işaret ederek, "Bunu tekrarlamak istiyorum. Ust uste ikinci kez şampiyon olmayı amaclıyorum. Ardından da Japonya Grand Prix’si var. Orada da başarımı devam ettirmek istiyorum." diye konuştu. Tokyo’ya kıta elemelerinden gitmeye calışacak Emre Kutalmış Ateşli, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Turkiye’yi temsil etmek istediğinin altını cizdi. "İlk hedefim olimpiyatlara katılmak." diyen Emre, "Dunya sıralamasından kota alamadım. Olimpiyatlara kıta elemesinden katılmak icin mucadele edeceğim. Olimpiyatlara katılırsam tabii ki tek hedefim altın madalya." ifadelerini kullandı. "En guzel yerlere geleceğimize inanıyoruz" Bu yıl ilk kez buyuklerde Dunya Şampiyonası’na katılan Emre, derece yapmayı beklediğini ancak istediği soncu alamadığını soyledi. Tekvandoda son yıllarda kadın sporcuların aldıkları madalyalarla one cıkmasıyla ilgili soru uzerine Emre, "Erkek takımımız oldukca genc. Yetenekli bir sporcu grubumuz var. Onumuzde cok uzun yıllar var. Calışarak ve maclara giderek tecrube kazanmaya calışıyoruz. Bu tecrubenin sonunda da takım halinde en guzel yerlere geleceğimize inanıyoruz." yorumunu yaptı. Emre, "Kadın Milli Takımı gibi başarılı sonuclara imza atacak mısınız?" sorusuna, "Gececeğimize eminim." yanıtını verdi. "TOHM, sporcular icin buyuk bir imkan" Ankara’daki TOHM hakkında değerlendirmede bulunan milli sporcu, sozlerini şoyle tamamladı: "Daha once İzmir’deki TOHM’da antrenmanlarımı devam ettiriyordum. Şu an milli takımla Ankara TOHM’da calışıyoruz. Burası gayet guzel bir tesis. Sporcular icin cok buyuk bir imkan. Buradan memnunuz. TOHM sporcular icin buyuk bir imkan. Her şey ayaklarımızın altında. Doktorumuz, fizyoterapistimiz... Salonlarımız guzel." AA __________________