Milli atlet Eda Tuğsuz’un hedefi dunya ve olimpiyat şampiyonluğu
Spor Haberleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Milli atlet Eda Tuğsuz’un hedefi dunya ve olimpiyat şampiyonluğu
-
17-10-2019, 08:39:48Elmas Lig’in Roma etabında kadınlar cirit atmada ikinci olup 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazanan milli sporcu Eda Tuğsuz, olimpiyatlarda madalya alacak seviyede olduğunu soyledi. İtalya’nın Roma kentinde duzenlenen şampiyonada 64,51 metrelik derecesiyle hem bronz madalya kazanan hem de 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde eden milli ciritci Eda Tuğsuz, AA muhabirine acıklamalarda bulundu. Olimpiyatlarda ilk kez yarışacağını belirten Eda, " Antrenmanlarımız disiplinli bir şekilde devam ediyor. Haftanın 6 gunu antrenman yapıyoruz. İlk kez yarışacak olmanın heyecan ve sorumluluğuna rağmen madalya alacak seviyedeyim. Ancak oncelikle onumuzde Dunya Atletizm Şampiyonası var. 2017’de Dunya 5’incisi olmuştum. İkinci kez katılıp orada da unvanımın uzerine cıkarak madalya almak istiyorum." ifadelerini kullandı. Milli atlet Eda, 67,21 metre ile cirit atmada Turkiye rekorunun sahibi olduğunu hatırlatarak " Olimpiyatlardaki rakiplerimi yakından takip ediyorum. 30. Dunya Universiteler Yaz Spor Oyunları’nda bronz, 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda gumuş madalya aldım. Dunyada ilk 10 da yer alıyorum. Ben 64,51 metre atarak olimpiyat kotası aldım. Bu branşta 65-66 metre atan her zaman madalya adayıdır." değerlendirmesinde bulundu. - "80 milyonu temsil ediyorum" 10 yıldır cirit atma branşıyla uğraştığını soyleyen 22 yaşındaki milli sporcu, uluslarası organizasyonlarda Turkiye’yi temsil etmenin tarifsiz bir duygu olduğunu belirterek, "80 milyonu temsil ediyorum. Orada insanlar bayrağımız karşısında ayağa kalkıp saygı duyuyor. Bu tarifsiz bir duygu. Bu şans bize verildiği icin iyi değerlendirmek gerekiyor cunku Turkiye’yi temsil ediyoruz. Daha ruhlu sahaya cıkmak zorundayız." şeklinde konuştu. Turkiye’de son yıllarda sporculara onemli yatırımlar yapıldığına işaret eden Eda, "Ailemizden ve cevremizden saygı goruyoruz. Ozel hayatımıza dikkat etmek zorundayız. Akranlarımız gibi bir sosyal hayatımız olmuyor. Ailemizden uzaktayız surekli. Yıl boyunca onemli hedefler icin calışıyoruz. Bize sağlanan imkanlara ve gosterilen guvene layık olmaya calışıyoruz." şeklinde konuştu. "Aileler cocuklarını sahaya getirsin" Motivasyonun sporcu başarılarını doğrudan etkilediğini vurgulayan Eda, Dunya Şampiyonası’nda Turk halkının desteklerini beklediğini soyledi. Eda, sporun bireylere katkısına değinerek, şunları soyledi: "Cocukların oz guvenli bireyler olarak yetişmesi icin spora yonlendirilmeleri gerekir. Ozellikle kız cocukları cunku onlar bir nesil yetiştiriyor. Sporcu ruhlu nesillerin yetiştirilmesi ulkeye ve Turk sporuna cok şeyler katacaktır. Olimpik ruhla yaşamak gerekir. Aileler cocuklarını sahaya getirsin. Bircok ulkede tribunler tıklım tıklım. Bu sporcuları motive ediyor. Destek, atış yaparken her zaman fazladan 1 santimetre demektir. Dunya şampiyonası icin herkesin dualarını bekliyorum. Ben de onlara yakışır şekilde ulkemi temsil edeceğim." "Milli sporculara eğitim konusunda esneklik tanınmalı" Spor ve eğitim yaşamının yoğunluğundan dolayı zorlandığını aktaran Eda, stres atmak icin balık tutmak, tiyatro ve sinemaya gitmek gibi hobiler edindiğini soyledi. Milli sporcuların yoğu antrenman donemleri ve şampiyonalar sırasında, eğitimlerinin aksadığını dile getiren Eda, "Olimpiyat sporcuları, okul ve sporu birlikte goturmekte zorlanıyor cunku farklı illerde kamplar yapıp farklı ulkelerde organizasyonlara katılıyor. Ben de Mersin Universitesi Beden Eğitimi Oğretmenliği 4.sınıf oğrencisiyim. Olimpiyat barajını gectiğimde finallerim vardı. Bu nedenle ben de biraz zorlandım. Milli sporculara eğitim konusunda esneklik tanınmalı. Geriye donuk eğitimler ve sınavlar yapılmalı." diyerek sozlerini tamamladı. AA __________________