Memur-Sen Muğla İl Temsilciliği sosyal-kulturel ve eğitim alanındaki faaliyetleri kapsamında 18-19 Mayıs 2019 tarihlerinde Menteşe Oğretmenevinde duzenlediği 19 Mayıs Ataturk'u Anma, Genclik ve Spor Bayramı Elo Santranc Turnuvasında şampiyonlar belli oldu. Turnuvada yarışan sporculardan dereceye girenlere kupa ve madalyaları ile ozel oduller Memur-Sen İl Başkanı Onder Ucak ve Memur-Sen'e bağlı sendikaların Şube Başkanları verdi. Satranc turnuvasına, Memur-Sen Muğla İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Onder Ucak, Muğla Genclik ve Spor İl Muduru Omer İlman, Buro Memur-Sen Şube Başkanı Murat Aslan, Enerji Bir-Sen Muğla İl Başkanı Yuksel Kutlu, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Saniye Dikmen, Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkan Yardımcısı Aytac Yalcın, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkan Yardımcısı Soner Yıylaz, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkan Yardımcısı Orcun Keskin katıldı. Turnuva hakkında bilgi veren Memur-Sen Muğla İl Başkanı Onder Ucak, Satrancın bir strateji oyunu olduğunu, bireylerde zihinsel ve ruhsal gelişime katkıda bulunduğunu ifade etti. Ucak, “Turnuvada emeği gecen Turkiye Satranc Federasyonu Menteşe/Ula ilce Temsilcisi ve Turnuva Başhakemi Barış Ozturk nezdinde tum hakemlerimize, teşvikleri destekleri dolayısıyla ailelere, turnuvayı sonuna kadar centilmen bir şekilde surduren katılımcı tum sporcularımıza teşekkur ediyorum” dedi. Eğitim Bir-Sen Muğla Şubesi olarak ozellikle zihin geliştirici spora buyuk onem verdiklerini belirten Ucak, “Bundan once bircok başarılı organizasyon duzenledik ve bunu da geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Gelecekle ilgili plan kurmayı, geleceğe yonelik hesaplar yapmayı oğreneceğimiz en iyi spor dallarından birisi satranc. Hayata bakış acısı sağlayan, cocuklarımızın geleceği ile alakalı plan yaparken, bir on calışma olarak duşunmekteyiz ve satrancı cok onemsiyoruz “ dedi. Turnuvada, A kategorisinde Alperen Ozcan birinci, Gulden Postoğlu ikinci ve Zeki Koc ucuncu oldu. B kategorisinde ise Orkun Ture birinci, Efe Bilgen ikinci, Arda Aydın ucuncu olurken, en iyi 2012 doğumlu sporcularda Halit Buğra Işık birinci, Aytuğ Turker ikinci ve Yavuz Kaya ucuncu oldu. Dereceye giren sporcuların odulleri Memur-Sen İl Başkanı Ucak ve diğer sendikaların şube başkanları tarafından verildi. İHA __________________