Milli boksorlerin hedefi Avrupa
Spor Haberleri0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Milli boksorlerin hedefi Avrupa
-
17-10-2019, 08:35:36Milli boksorlerin hedefi Avrupa Yıldız Erkek Boks Milli Takımı, 22 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde Romanya'da duzenlenecek Avrupa Şampiyonası'ndan madalyalarla donmek istiyor. Turkiye Boks Federasyonu Kastamonu Kadıdağı Kamp Merkezi'nde hazırlıklarını tamamlayan 13 sporcu, 22 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde Romanya'da duzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda madalya alabilmek icin ter dokecek. Yıldız Erkek Boks Milli Takımı Başantrenoru Turgut Derekoylu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, hazırlıkların guzel gectiğini belirtti. Sporcuların performanslarından memnun olduğunu ifade eden Derekoylu, "Sporcularımız gereken gayreti gosteriyor. Guzel bir takımımız var. Hedefimiz Avrupa Şampiyonası'ndan ulkemize madalyalar kazandırmak. Bunun icin yoğun bir şekilde calıştık." dedi. GUZEL HEDEFLERE GİDECEĞİZ Turkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyup Gozgec'e sunduğu imkanlardan dolayı teşekkur eden Derekoylu, "Guzel hedeflere gideceğiz, bayrağımızı dalgalandıracağız. Şampiyonaya 13 sıklette katılacağız. Bunların hepsi de birbirinden değerli sporcular. İnşallah guzel şeyler olacak." diye konuştu. Şampiyonaya katılacak 16 yaşındaki milli boksor Mehmethan Cınar ise kendilerine guvendiklerini vurguladı. Avrupa şampiyonu olmak istediğini soyleyen Mehmethan, şunları dile getirdi: "Hocalarımız, kondisyon ve guc olarak bizi en ust seviyeye taşıyorlar. Ulkemizi Avrupa'da en iyi şekilde temsil etmek icin burada son gucumuzle calıştık. Bu yıl Avrupa şampiyonu olduktan sonra seneye dunya şampiyonu olmak istiyorum. 2020 Tokyo Olimpiyatları'na yaşım tutmadığı icin katılamıyorum. Ama 2024'teki olimpiyatlara iddialı bir şekilde katılmak istiyorum." Milli boksor Gokay Yılmaz da asıl hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğuna işaret ederek, "İstiklal Marşı'mızı okutup bayrağı gondere cekmek istiyorum. Avrupa Şampiyonası'nda Allah nasip ederse şampiyon olacağım. İnanıyoruz, calışıyoruz, cok iyiyiz, en ust seviyedeyiz." ifadelerini kullandı. KAYNAK: https://kralspor.ensonhaber.com/mill...019-05-21.html __________________