İngiltere'de duzenlenen Buyukler Dunya Taekwondo Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan milli sporcu Rukiye Yıldırım ve Turkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, dunya şampiyonasında kazanılan madalyaları ve 2020 Tokyo Olimpiyatlarına hazırlık surecini Demiroren Haber Ajansı'na (DHA) değerlendirdi. Turkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 2020 Tokyo Olimpiyatları icin sağlıklı bir hazırlık sureci gecirdiklerini belirterek, "Dunya Şampiyonasına 2016'dan bu yana yaptığımız hazırlıklarda hedef tabi ki de Tokyo olduğu icin 2019 Dunya Şampiyonası cok onemliydi. Ocak ayının başından beri yapılan butun turnuvalara ve Grand Prix musabakalarına cocuklarımız iştirak etti. Sonunda mayıs ayının 15'inde başlayan Buyukler Dunya Şampiyonası'na 150 ulke, binin uzerinde sporcu katıldı. Ozellikle 2020 Tokyo Olimpiyatlarına kota arayan sporcularımızın buradaki başarısı 2020 eşiği icin cok onemliydi. 4 sporcumuz madalya aldı. İrem altın, Nur gumuş, Rukiye ve Nafia da bronzla kota icerisinde olan sporcularımız madalyaya ulaştı. Bu bizi cok sevindirdi. Madalya alamayıp ama madalya macında kaybeden sporcularımız gelecek icin buyuk umit verdiler. Bu sonuclarla Tokyo'da cok buyuk bir netice alacağımıza inanıyorum. Psikolojik eşiği de aştık. İnşallah bu surec Tokyo'ya kadar sağlıklı bir şekilde devam edip, al bayrağımızı orada gondere cektirmek istiyoruz" diye konuştu. RUKİYE YILDIRIM: "TECRUBEMİ OLİMPİYATLARDA DEĞERLENDİRECEĞİM" Buyukler Dunya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan milli sporcu Rukiye Yıldırım, "Dunya şampiyonasını 3'unculukle tamamladım. Mutluluğum aslında yarım kaldı. İnşallah mutluluğumun tamamlanması icin olimpiyatlarda elimden gelen her şeyi yapacağım. Orada altın madalya alarak, İstiklal Marşımızı dinletmek istiyorum. Son 1 senemiz kaldı olimpiyatlar icin daha hırslı antrenmanlarımıza devam edip inşallah olimpiyatlarda şampiyon olarak ulkemize donmek istiyoruz. Tecrube tabi ki cok onemli ama insan o an o ringe cıktığında cok heyecanlanıyor. Benim icin daha da buyuk bir tecrube oldu. Bu tecrubelerimin sonucunu olimpiyatlarda da değerlendireceğim" ifadelerini kullandı. "OLİMPİYAT 3'UNCUSU ANTRENORE SAHİBİM, COK ŞANSLIYIM" ASKİ Spor Kulubu'nun sporcusu olarak cok buyuk destek gorduğunu ifade eden Yıldırım, "Ben ASKİ Spor Kulubu sporcusuyum, kulubume de cok teşekkur ediyorum destekleri icin. Başkanım Emre bey beni cok destekledi. 7/24 aradı, goruntulu aramalar, dualar, Hacı Bayram'a gidip benim icin dua etmeler, kendisine cok teşekkur ediyorum. Kulup antrenorum Hamide Bıckın, kendisi de dunya şampiyonu, dunya 2'ncisi, Avrupa şampiyonu ve olimpiyat madalyası olan bir antrenor, onun sporcusu olduğum icin cok şanslıyım, cok mutluyum. Kendisine inşallah senin olimpiyat 3'unculuğun var benim de olimpiyat madalyam olur, senin arkandan gelmiş olurum dedim. Tum destekleri icin ona da cok teşekkur ediyorum" şeklinde konuştu. DHA __________________