Azerbaycan'ın başkenti Baku'de duzenlenen Aerobik Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda ciftler kategorisinde gumuş madalya kazanarak tarihe gecen Manisa Buyukşehir Belediyespor'un milli gururları Ayşe Begum Onbaşı ve Mehmet Ercoş, Milli Takım Antrenoru Mehmet Ali Ekin'le birlikte yurda dondu. Manisa Buyukşehir Belediyespor Yonetim Kurulu Uyesi Ozcan Nalbantlar, İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nda şampiyon sporcuları ciceklerle karşılayıp başarılarından dolayı tebrik etti. Genc yaşında kazandığı madalyalarla ulkemizi gururlandıran Manisa'nın altın kızı Ayşe Begum Onbaşı, buyuklerde ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'na cok iyi hazırlandıklarını belirterek, "Cok mutluyuz cunku cimnastik tarihinde alınan ilk Aerobik Cimnastik Avrupa Şampiyonası madalyasını biz almış olduk. Cok gururluyuz. Bu başarıyı daha once kucukler kategorisinde de başarmıştık. Buyukler kategorisinde bu başarıyı surdurmek ve devam ettirmek cok onemli. Bizde bunu başarmak istiyoruz. Onumuzdeki yıl yine Baku'de duzenlenecek Dunya Şampiyonası'nda en iyi dereceyi elde etmek istiyorum" diye konuştu. Manisa Buyukşehir Belediyespor'un altın cocuğu Mehmet Ercoş ise, "Haftanın 6 veya 7 gunu, gunde minimum 3-4 saat antrenmanla bu onemli şampiyonaya hazırlandık. Son bir hafta Turkiye Cimnastik Federasyonu'nun kampı vardı. Orada sabahtan akşama kadar antrenman yaptık. Bu calışmalarımızın sonunda da gumuş madalyayı ulkemize kazandırdık ve tarihe gectik. Buyukler kategorisinde Ayşe Begum Onbaşı'yla yurt dışında yarıştığımız ilk yarışmaydı. Onun da bizde ayrı bir heyecanı vardı. Ulkemizi temsil etmek bizim icin her zaman heyecan verici bir duygudur. Bu yuzden cok heyecanlaydım. Ulkemize madalya getirdiğimiz icin şu anda buyuk bir gurur yaşıyoruz. Seneye Baku'de yapılacak olan Dunya Şampiyonası var. Bu onemli organizasyonda altın madalyayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Şampiyonaya uzun surede hazırlandıklarını belirten Milli Takım Antrenoru Mehmet Ali Ekin, "Ciftlerde Turkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk madalyasını getirdik. Gozyaşı, mutluluk, sevinc hepsi bir aradaydı. Azeri kardeşlerimiz bizi hic yalnız bırakmadı. Sanki Turkiye'de gibiydik. Desteklerini yanımızda hissettik" dedi. DHA
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Manisa'nın gururlarına havalimanında karşılama