Recep Tiftik, bisikletle 81 ili gezdi
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Recep Tiftik, bisikletle 81 ili gezdi
-
17-10-2019, 08:32:02Tekirdağ’da yaşayan 19 yaşındaki Recep Tiftik, 25 Temmuz 2018’de yola cıktı ve bisikletiyle 12 bin kilometre pedal cevirerek Turkiye’nin 81 ilini gezdi. ‘Bisikletle 81 İl’ sloganıyla yola cıkan Tiftik, Turkiye turunu 12 ayda tamamladı. Yolculuğa başladığında 18 yaşında olan ve doğum gununu bisiklet uzerinde kutlayan Tiftik, “Bisikletle ulkeyi gezme hayalimi gercekleştirmek icin eğitimime ara verdim. Gectiğimiz hafta yolcuğum bitti” dedi. 2016’dan once bisiklete hic binmediğini soyleyen Tiftik, şunları aktardı: “Bisikletle seyahat etmek istiyordum ama nereden başlayacağımı bilmiyordum. Kısa suruşler yapmaya Ege ve Trakya bolgesinden başladım. O zaman ulke turu yapmaya karar verdim. Bisiklet zorlu ama mukemmel bir taşıt. Yavaş gidiyorsun ve bu sayede daha iyi keşfediyorsun. Bence herkes bisiklete binmeli.” Yolculuğun kendisine iyi ve kotu bircok tecrube kazandırdığını soyleyen Tiftik,”Yaşadığım guzel şeylerin ardından kotu şeyler de gordum. Yolun fıtratında bunlar da var” diye konuştu. Tiftik, gittiği yerlerde zaman zaman bircok kişinin kendisine kapı actığını, misafir ettiğini kimi zaman da yanından ayırmadığı cadırında konakladığını soyleyerek şoyle konuştu: “Zirvesine cıkacağımı hayal edemediğim dağların zirvesine bisikletle cıkıp kamp kurdum. 100’den fazla insanın evine misafir oldum” diye konuştu. Bisiklet gezgini Tiftik, hayalinin eğitimini bitirdikten sonra Orta Asya’yı gezmek olduğunu dile getirdi. Gunluk Gazeteler. __________________