Voleybol, basketbol ve atletizm alanlarında yapılan ve sezon oncesi en onemli hazırlık turnuvalarından biri olarak gosterilen Gloria Cup 2019'un basın toplantısı gercekleştirildi. Turkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki binasında yapılan basın toplantısına Turkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Turkoğlu, Turkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Ustundağ, Turkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Cintimar ve Gloria Sports Arena CEO'su Elif Ozdemir ile Smart Casual Event Genel Muduru Mert Osman Can katıldı. ELİF OZDEMİR: BU YIL DAHA İYİ BİR TURNUVA GERCEKLEŞTİRECEĞİZ 50'den fazla branşta spor yapma imkanı sağlayan ve hem profesyonel sporcular hem de takımlar icin benzersiz deneyimler sunan, Avrupa'nın en geniş kapsamlı spor oteli olan Gloria Sports Arena'da duzenlenecek olan turnuva oncesinde gercekleştirilen basın toplantısında, ilk olarak, Gloria Sport Arena CEO'su Elif Ozdemir duşuncelerini paylaştı. Ozdemir, "5 yıl once ben ve ailem bu tesisi kurarken 24 yaşındaydım. Rekabetin tatlı ve huzunlu yonlerini beraber yaşadık. Amacımız takım calışması ve disiplin gibi sporun onemli yonlerini gosterebilmek. Binlerce markaya ev sahipliği yapıyoruz. Gecen sene turnuvayı evimiz Antalya'ya taşıdık. İzleyici ve katılımcılarımızdan aldığımız geri donuşlerle daha iyi bir turnuvaya ev sahipliği gercekleştireceğiz. Amacımız, bu turnuvanın yayınlarının bir Turk televizyonundan dunyaya yayılması. Bu turnuvada yer alacak takımlara ve oyunculara başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. "TESİSLERİMİZ DUNYADA ORNEK GOSTERİLİYOR" Gloria Cup tesislerinin dunyadaki en onemli spor tesislerinden biri haline geldiğini dile getiren Elif Ozdemir, "5 yıl cok hızlı gecti. 5 yıl once amacımız en kapsamlı spor organizasyonunu yapmaktı. 5 yıl icerisinde gorduk ki dunyanın her yerinden profesyonel sporcular bu turnuvaya ilgi gosteriyor. Gecmişte yurt dışındaki tesisleri biz ziyaret ettiğimizde beğeniyorduk, şimdi ise bizim tesislerimiz ornek gosteriliyor. Daha iyi işler yapmak adına adımlarla ilerliyoruz" dedi. HİDAYET TURKOĞLU: GLORİA BENİM İCİN COK DEĞERLİ BİR YER Gloria'nın Avrupa'daki en iyi tesislerden birine sahip olduğunu soyleyen Turkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Turkoğlu da, "Şu an karşınızda bana gore Turkiye'nin en başarılı uc federasyonu var. Uc federasyon da kulup ve milli takım anlamında gece gunduz calışıyor. Gloria benim ve ailem icin cok onemli ve değerli bir yerdir. Bana gore, Gloria, Avrupa'nın en iyi tesislerinden birisine belki de en iyisine sahip. İnşallah ulke olarak bu gibi tesisleri ulkemize kazandırırız. 50'den fazla branşa ev sahipliği yapabilen cok onemli bir tesis. İşletme anlamında da kaliteli bir ekiple guzel bir servis yapıyorlar. Tum sporculara, antrenorlere başarılar diliyorum. Herkesin keyif alacağı guzel bir organizasyon olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. "TAKIMIN İSTEK VE ARZUSU BİZİ HEYECANLANDIRIYOR" Cin'de duzenlenecek Dunya Basketbol Şampiyonası oncesi takımın iyi calıştığını vurgulayan Turkoğlu, "Gloria Cup'ı bu sene dunya şampiyonası dolayısıyla kacıracak olsak da onumuzdeki yıllarda takip edeceğiz. Genc ve yeni jenerasyonla iki mac kala olimpiyatlara gitmeyi garantiledik. Ufuk hocayı ve oyuncuları tebrik ediyorum. Her ne kadar talihsiz bir gruba da duşsek cocuklarımızın isteği ve arzusu, bu organizasyonlarda yer alma isteği bizi heyecanlandırıyor. Ekip iyi calışıyor. Pazar gunu Fransa'ya gidip bir turnuvaya katılacağız. Sakat arkadaşlarımızın donmesi ile daha iyi bir konuma geleceğiz. Burada elde edeceğimiz başarı bizi hayal edemeyeceğimiz bir noktaya goturebilir. Bunu kadınlar olarak iki defa yaptık. Burada yakalacağımız başarı ile olimpiyatlarda yer alma şansı elde edebiliriz. Arkadaşlara sonuna kadar guveniyoruz. Biz yonetim anlamında uzerimize duşeni yapmaya calışıyoruz" dedi. FATİH CİNTİMAR: GLORİA, ARTIK DUNYANIN BİR KAMP MERKEZİ Gloria Cup'ın olimpiyat yolunda kota sisteminde yer aldığını soyleyen Turkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Cintimar ise "Turkiye'nin en başarılı uc federasyonun boyle bir organizasyonda birleşmesi bizleri mutlu ediyor. Gloria Cup'ın bizim ve atletizmin dunyadaki değerini şu şekilde ifade edebilirim; 70'ye yakın ulkeden 350 sporcu Gloria'da olacak. Burası artık dunyanın bir kamp merkezi. Dunyadaki en guzel kamp merkezlerinden biri olduğunu kesinlikle soyleyebilirim. İnşallah futbol turizminde olduğu gibi diğer branşlarda da ulkemiz iyi işler yapabilir. Bu organizasyona dunya ve Avrupa şampiyonu atletler katılacak. Bizim ulkemizden de Ramil Guliyev, Yasmani Copello, Eda Tuzsuz gibi sporcularımız yer alacak. Bu organizasyon, Doha'daki dunya şampiyonası oncesinde en populer yarış olarak goruluyor. Gloria, olimpiyatın kota sisteminde puan veren bir yarışma statusunde yer alıyor. Emeği gecen herkese teşekkur ediyorum ve butun sporculara başarılar diliyorum" diye konuştu. MEHMET AKİF USTUNDAĞ: AVRUPA ŞAMPİYONASI ONCESİ SON HAZIRLIK TURNUVAMIZI GLORİA'DA OYNAYACAĞIZ Gloria Cup'ın hazırlık turnuvaları arasında en onemli organizasyonlardan biri olduğunu vurgulayan Turkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Ustundağ, "Turkiye'nin en başarılı federasyonları karşınızda. Biz bugun Avrupa'da ve dunyada derece elde ederken ilk 3 dışında bir derecenin bizi rahatsız ettiğini goruyoruz. Hedeflerimizi cok yukarıda tutuyoruz. Voleybola bugun olimpiyat elemeleri ile başlıyoruz. Takvimimiz cok yoğun. Ardından Ankara'da Avrupa Voleybol Şampiyonası olacak. Hidayet Turkoğlu başkana da Ankara Spor Salonu'nu şampiyona icin bizlere tahsis ettiği icin teşekkur ediyorum. Gloria'da da Avrupa şampiyonası oncesi son hazırlık turnuvasını oynayacağız. Avrupa'nın onde gelen takımları ile organizasyonu gercekleştireceğiz. Organizasyonda emeği gecen herkese cok teşekkur ediyorum. Boyle bir tesisi Turkiye'ye kazandırdıkları icin ben hem kendi adıma hem ulkem adına gurur duyuyor ve tum katılımcılara başarılar diliyorum" acıklamasında bulundu. MERT OSMAN CAN: BU TURNUVA HEM TURKİYE HEM DE DİĞER ULKELER İCİN BİR NİMET Gloria Cup'ın 5 yılda cok geliştiğini dile getiren Smart Casual Event Genel Muduru Mert Osman Can, "2014'ten bu yana bircok takıma ve sporcuya ev sahipliği yaptık. Gloria bize muthiş imkanlar sunuyor. Butun Gloria ailesine teşekkur ediyorum. Bu turnuva hem Turkiye hem de diğer ulkenin katılımcıları icin bir nimet. İlk olarak Turkiye, İtalya, Sırbistan ve Hırvatistan'ın katılımıyla Gloria Cup Voleybol turnuvası başlayacak. 11-15 Eylul tarihinde basketbol turnuvası başlayacak. Anadolu Efes, Galatasaray Doğa Sigorta, TOFAŞ, CSKA Moskova, Zalgiris Kaunas ve Teksut Bandırma takımları katılacak. 16 Eylul'de de Gloria Cup Atletizm alanında başlayacak. Kadınlar ve erkeklerde 26 ulkeden 80 sporcuyu ağırlayacağız. Tribunlerimiz hazır. Smart Casual Event olarak işimiz, hayal ettiklerimizi gercekleştirebilmek. Sizin huzurunuzda federasyon başkanlarımıza ve Elif Hanım'a bir kez daha teşekkur ediyorum. Gloria Cup turnuvası bu sezon uc branşta da cok guzel olacak" dedi. Gunluk Gazeteler. __________________