2019 Avrupa Oyunları'nda boksta altın madalya kazanan tek Turk sporcu Buse Naz Cakıroğlu, kariyerine yeni şampiyonluklar eklemeyi hedefliyor. İspanya'da 22 Ağustos-1 Eylul'de gercekleştirilecek Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarını Turkiye Boks Federasyonunun Kadıdağı Kamp Merkezi'nde surduren Buse Naz Cakıroğlu'nun kariyerinde Avrupa (2018), Avrupa Oyunları (2019), Avrupa Birliği Ulkeleri (2017) ve Turkiye şampiyonluğu (2014, 2016, 2018) bulunuyor. Milli sporcu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, altın madalya aldığı 2019 Avrupa Oyunları'nı değerlendirerek, şunları kaydetti: "Yaklaşık bir yıl oncesinde Avrupa Oyunları icin vize almıştım. Bir yıldır cok ağır bir şekilde antrenmanlara devam ediyoruz. Hedefim gidip final oynamak, altın madalyayı almaktı. Bunu başardım. Doğru calışma yaptığım icin cok mutluyum. Bizim icin guzel ve anlamlı bir başarı. 2020 icin cok onemli bir ışık oldu diyebilirim." "2020 icin buyuk bir umut oldu" Avrupa Oyunları'nın ardından calışmalarına tekrar başladığını anlatan Fenerbahce Kulubunun sporcusu, onlerinde Avrupa Şampiyonası'nın bulunduğuna işaret etti. Turkiye'nin Avrupa Oyunları'nda iki altın madalya kazandığını hatırlatan Buse Naz, "Bu madalyalardan biri judoda kazanıldı. Bir diğerini de boks branşı olarak biz kazandık. Bununla birlikte kariyerimde 3 Avrupa şampiyonluğu var. Bu, 2020 icin buyuk bir umut oldu. Onumuzdeki Avrupa ve Dunya Şampiyonası ile 2020'de yapılacak Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya almak istiyorum. Umutluyum, calışmalara devam ediyorum." ifadelerini kullandı. Buse Naz Cakıroğlu'nun antrenoru Nazım Yiğit ise 23 yaşındaki sporcu ile 11 yıldır calıştığını belirtti. Avrupa Oyunları'na yaklaşık bir yıl hazırlandıklarını anlatan Yiğit, "İyi bir kamp doneminden sonra cok şukur şampiyon olduk. Rakiplerimizin hepsinin dunyada derecesi vardı. Altın madalya almak bize nasip oldu. Buse'nin ozel bir yeteneği var. Dovuşu farklı, guzel boks yapıyor. Onumuzdeki Avrupa Şampiyonası'nda da altın madalya almayı hedefliyoruz." diye konuştu. İnternethaber __________________