Turkiye Satranc Federasyonu tarafından Cubuk Belediyesinin destekleri ile bu yıl beşincisi duzenlenen Cubuk Belediyesi 5. Uluslararası Acık Satranc Turnuvası, Genclik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kapasoğlu'nun katılımları ile gercekleşen gorkemli bir odul toreni ile sona erdi. Ankara Sebat Kolejinde, 29 Temmuz-4 Ağustos 2019 tarihleri arasında organize edilen ve binlerce katılımcının Cubuk Belediyesi ev sahipliğinde ağırlandığı Cubuk Belediyesi 5. Uluslararası Acık Satranc Turnuvası, dun gercekleştirilen odul toreni ile sona erdi. Turnuvanın odul toreni; Genclik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kapasoğlu, Cubuk Kaymakamı Uğur Sezer, Turkiye Satranc Federasyonu Başkanı Gulkız Tulay, Cubuk Belediye Başkanı Baki Demirtaş, GSB Spor Hizmetleri Genel Mudur Yardımcısı Omer Altunsoy, Ankara Genclik ve Spor İl Muduru Ferhat Turkoğlu, Genclik ve Spor İlce Muduru Seyda Topal, Cubuk Belediyesi Başkan Yardımcıları, TSF Yonetim Kurulu Uyeleri Fatih Maden ve Mustafa İmamoğlu, Genel Sekreter M. Sedat Fırat, Ankara İl Temsilcisi Engin Gulec, Cubuk İlce Temsilcisi Veysel Kılıncarslan sporcular, veliler ve cok sayıda davetlinin katılımları ile gercekleşti. Turkiye Satranc Federasyonu Başkanı Gulkız Tulay, Bakan Kasapoğlu'na ozel bir satranc takımı ve fidan sertifikası takdim etti. Torende yaptığı konuşmada en fazla lisanslı sporcuyu bunyesinde Turkiye Satranc Federasyonunun barındırdığına dikkat ceken Bakan Kasapoğlu, "Satranc analitik duşunmeyi, hesap etmeyi, akılcı, guclu olmayı bizlere oğreten, farklı bakış acılarını kazandıran bir branş. Federasyon başkanımız satrancla ilgilenen oğrencilerimizin akademik anlamda başarılarını farklı istatistiklerle ortaya koydu. Ben eminim, satrancın onumuzdeki surecte genclerimizin arasında daha da yaygınlaşmasıyla akademik başarılar cok daha yukarı noktalara taşınacaktır" dedi. Bakan Kasapoğlu, Genclik ve Spor Bakanlığı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onculuğunde her gencin satrancla tanışması adına pek cok imkanı seferber ettiklerini belirterek, "Elbette spor, genclerimizi geleceğe hazırlamak acısından onemli bir arac olduğu gibi toplumumuzun bedenen ve zihnen sağlıklı olması acsından da onemli bir olgu. Sporun tabana yayılması, her bireyimizin mutlaka gunluk aktivitesinin bir parcası olarak spor yapması noktasında da butun imkanları seferber ediyoruz. Son 17 yılda ulkemizdeki spor tesisleşmesi devrim niteliğinde. Sayın Cumhurbaşkanımızın spora ve sporcuya onem veren o guclu liderliği bizler icin onemli bir rehber. Onumuzdeki surecte de hem sporda başarıyı yakalama hem de bu tesisleri daha verimli kullanma noktasında cok guzel calışmalarımız var" ifadelerini kullandı. TSF Başkanı Gulkız Tulay ve Cubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş'ın da konuşma yaptığı odul toreninde Tulay, Bakan Kasapoğlu'na ozel bir satranc takımı ve fidan sertifikası takdim etti. Acılış konuşmaları ve hediye takdiminin ardından dereceye giren sporculara odulleri protokol uyeleri tarafından takdim edildi. 10 ulkeden toplam 887 sporcunun altı kategoride yarıştığı turnuva sonunda A kategorisinde 1. GM Konstantine Shanava (Gurcistan - 7,5 puan) 2. FM Elvin Bayramov (Azerbaycan - 7 puan) 3. GM Rugar Vasulov (Azerbaycan - 7 puan); B kategorisinde ise 1. Hayati Toksan (8 puan) 2. Enis Metin (8 puan) 3. Barış Karabaş (7,5 puan) oldu. Gunluk Gazeteler. __________________