Kartal Belediyesi ve Turkiye Triatlon Federasyonu işbirliğiyle Kartal’da duzenlenen Triatlon Balkan Şampiyonası’na 12 ulkeden katılan sporcular yuzme, bisiklet ve koşu dallarında yarıştı. İstanbul'da ilk kez duzenlenen şampiyonada 500’un uzerinde sporcu yer aldı. 3-4 Ağustos tarihleri arasında Kartal Dragos Marina Yelken Kulubu Kayıkhanesi’nde duzenlenen şampiyonaya Kartal Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Oktay Aksu, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları İmam Aydın, Ali Apaydın ve Adem Ucar, Turkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalcınkaya, Kartal Belediyesi Birim Mudurleri ile cok sayıda sporsever katıldı. 750 metre yuzme, 20 km bisiklet ve 5 km koşu kategorilerinde yarışarak ulkelerini temsil eden milli sporcuların kıyasıya mucadelesi buyuk beğeni topladı. 7’den 70’e cok sayıda sporcunun katıldığı şampiyona; genc, yıldız, elit, yaş grupları ve bayrak yarışları kategorilerinde gercekleştirildi. Parkurları tamamlayarak yarışmalarda dereceye giren sporcular madalya, kupa ve para odulu ile odullendirildi. Profesyonel sporcuların ter doktuğu şampiyonanın son gununde minik sporcular da unutulmadı. Şampiyonanın son gununde geleceğin şampiyon sporcuları icin de uc ayrı yaş kategorisinde Aquation yarışları duzenlendi. Kısa mesafeli parkurlarda yarışan minikler, gelecekte katılacakları buyuk şampiyonalar oncesinde tecrube kazandı. Ulkemizde duzenlenen Triatlon Balkan Şampiyonası’nda, milli sporcularımızın performansı da goz doldurdu. Şampiyonaya yoğun ilgi gosteren Kartallı sporseverlerin de destekleri ve tezahuratları ile yarışan Triatlon Milli takımı, cok sayıda madalya kazanarak İstiklal Marşı’mızın odul toreninde defalarca okunmasını sağladı. Yıldızlarda erkek ve kadınlar yarışı ile başlayan şampiyonada sporcular ilk olarak 400 metrelik parkuru yuzerek gecti. Ardından 10 kilometre bisiklet suren yıldızlar 2 bin 400 metre koşarak birincilik mucadelesi verdi. Yarışın sonunda kadınlarda İpek Gunad ipi goğusleyerek birinci oldu. Yıldızların erkekler şampiyonu da Bartu Oren oldu. Zorlu parkurda gunun ikinci yarışı ise gencler kategorisinde gercekleştirildi. Bu kategoride sporcuların yuzme mucadelesi 750 metrede, bisiklet yarışı 20 kilometrede ve koşu etabı ise 5 kilometrede yapıldı. Erkeklerde Romanya’dan Eric Logoz Lorincz’in birinci olduğu yarışı milli sporcumuz Mehmet Fatih Davran ikinci olarak tamamladı. Gencler kadınlarda yarışı en onde tamamlayan isim de Romanya’dan katılan Delia Oana Dudau oldu. Turk sporcu Elif Polat’ın ikinci olarak bitirdiği parkuru, Aişenur Acar ucuncu olarak bitirdi.Gunun son yarışları ise elit kategoride gercekleştirildi. ETU sıralamasında yukselmeyi hedefleyen sporcuların nefes kesen mucadelesine sahne olan yarış genclerle aynı parkur olculerinde yapıldı. Turk Milli Takımı’ndan Gultigin Er’in erkeklerde birincilik kursusune cıktığı organizasyonda, kadınlar da ise Hırvat sporcu Zejika Milicic altın madalyanın sahibi oldu. Yarışlar sonrasında gercekleştirilen odul toreninde dereceye giren sporculara madalyaları, etkinliğe katılan protokol uyeleri tarafından takdim edildi. Kartal Belediye Başkanı Gokhan Yuksel adına odul toreninde konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Oktay Aksu, “Sevgili sporseverler, Turkiye’nin incisi İstanbul, İstanbul’un incisi Kartal’da siz değerli sporcularımızı ve sporseverleri ağırlamaktan buyuk mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu uluslararası yarışmaya katılan tum misafir sporcularımıza hoş geldiniz diyorum. Bu guzel organizasyonda emeği gecen butun ekibi tebrik ediyorum. Kartal Belediyesi olarak her zaman; sanatın, kulturun ve sporun yanında olacağımızı belirtmek istiyorum. Boylesine buyuk bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan buyuk bir mutluluk duyuyoruz” dedi. Gunluk Gazeteler. __________________