Briatore, Cin kÂbusunu unutmaya calışıyor Renault'un takım şefi Flavio Briatore, Cin'de yaşadıkları kabusa rağmen, hem suruculer hem de markalar klasmanında şampiyon olacaklarını soyledi. Formula 1'de hafta sonu koşulacak, sezonun sondan bir onceki yarışı olan Japonya Grand Prix'si oncesi heyecan doruğa cıkarken, Renault'tun İtalyan takım şefi Flavio Briatore iddialı acıklamalarda bulundu. Briatore, gectiğimiz hafta Cin GP'sinde Michael Schumacher'in iki pilotlarını da gecerek yarışı zirvede tamamlamasını kabus olarak tanımlarken, sezon sonunda şampiyon olacaklarını savundu. Briatore, İtalya'da yayın yapan Gazzetta dello Sport'a yaptığı acıklamada, "Hala iyi bir şansımız var. Cunku hala en hızlı araca sahip olduğumuza inanıyorum. Cin GP'sinde, Alonso'nun lastiklerinde beklediğimizden daha buyuk bir problem yaşadık. Lastik problemleri bize cok zaman kaybettirdi ve bu da bizi oldurdu" dedi. Briatore, Fernando Alonso'nun takımda istenmediğini ima eden acıklamalarına ise sert tepki gostererek, "Bu cok sacma. Ancak, Alonso'yu anlayabiliyorum. Cunku bir yarış kaybettikten sonra bu acıklamaları yaptı. Hem suruculer hem de markalar klasmanında şampiyonluğa ulaşacağımıza inanıyorum. Eğer Alonso şampiyon olursa Renault'un da şampiyon olması kolay olur. Her şey kazanmak icin" diye konuştu. Flavio Briatore, gectiğimiz hafta Şangay Pisti'nde yaşadıkları pit-stop sorunun ardından pit alanındaki takımda duzenlemelere gittiklerini de ifade ederek buna mecbur olduklarını cunku Japonya'da bunun baskısını hissedeceklerini de sozlerine ekledi. Formula 1'de sezonun 17. yarışı Japonya'nın Suzuka Pisti'nde Pazar gunu koşulacak. Sezonun son yarışına ise, 22 Ekim tarihinde Brezilya'nın Interlagos Pisti ev sahipliği yapacak. __________________