Alonso: 'Takımda harika bir atmosfer var' Dunya Şampiyonu Fernando Alonso, bu hafta Renault takımı hakkında yaptığı kritik yorumlara gelen tepkinin kendisini şaşırttığını kaydetti. Bilindiği gibi Alonso, Renault'yu zor zamanlarda kendisine destek vermemekle suclamış, ayrıca gecen hafta Cin Grand Prix'sinde takım arkadaşı Giancarlo Fisichella'ya karşı mucadele etmek zorunda kalmasından memnun olmadığını belirtmişti. Bugun konuşan İspanyol pilot bununla birlikte, Şangay'da gecen hafta Michael Schumacher'e karşı kaybetmesinin ardından takımla arasında bir ayrılık oluştuğu yonundeki haberleri yalanladı. Kendisini, lastiği patladıktan sonra takım arkadaşının arkasında kalan Tour de France'ın lideri ile kıyaslayan Alonso, gecen Pazar Şangay'da kendisini dışlanmış hissettiğini soyledi. Bugun serbest antreman turları sonrasında basın mensuplarına acıklamalarda bulunan Alonso, "Kendimi yalnız hissettim. Birinci sıradaydım. Takım arkadaşımsa ikinci sırada. Bana yaklaştı ve sollayarak gecti. Ben tekrar eski hızıma ulaştığımda zaten aradaki mesafe oldukca acılmıştı" dedi. Alonso, "Tour de France'daymışsınız gibi. Dağlarda tırmanıyorsunuz ve lastiğiniz patlıyor. Takımınız, rakibiniz de hic durmadan tepeye doğru hızla gidiyor. Anlaşılması biraz guc bir durum" diye konuştu. Alonso ayrıca, Fisichella ve takım patronu Flavio Briatore'nin havayı yumuşatan acıklamalar beklemediğini belirterek, Renault ile bir sorununun olmadığını soyledi. İspanyol pilot konuşmasına şoyle devam etti: "Basın toplantısında soylediklerime gelen tepki beni şaşırttı. Acıklamalarım sadece benim kişisel duygularımdı. Ayrıca takımın kararlarını anlıyorum ve kabul ediyorum" "Gecen gece bunu takıma ve Fisichella'ya anlattım. Bir sorun yok. Renault'daki herkes şampiyona icin maksimum puan almak maksatıyla mucadele veriyor. Dışarıdan insanların nasıl gorunduğunu bilmiyorum. Fakat takım icinden bakıldığında burada şu an harika bir atmosfer var. Zirveye cıkmak icin cok kararlıyız" __________________