Ferrari Teknik Direktoru Ross Brawn, gectiğimiz hafta Cin Grand Prix'sinde unutulmaz bir zafer kazanan Michael Schumacher'in son iki yarışta daha fazla performans gostereceğine inandığını soyledi. Suzuka pistinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Brawn, 37 yaşındaki pilotun emeklilik kararını verinceye dek zorlu bir surec yaşadığını belirterek, "Fakat şimdi Cin'de, klasik Schumacher olduğunu performansıyla gosterdi" dedi. Schumacher'in Japonya ve Brezilya'da da benzer suruşunu gercekleştirmesi halinde bunun "şahane" olacağını ifade eden Brawn, Schumacher"in "ne yaptığını bildiğini ve tumuyle şampiyonluğa odaklandığını" kaydetti. Schumacher'in, Formula 1 tarihinin en başarılı pilotu olarak engin bir tecrubeye sahip olduğunu da ifade eden Brawn, "Cok iyi odaklanmış durumda ve cok sakin. Bu iyiye işaret. Kendisinde hicbir stres alameti gormuyorum" dedi. Alonso'nun son iki yarış oncesindeki durumuna ilişkin bir soruya Brawn, "Ben sadece Michael'ın durumunu yorumlayabilirim. Michael cok iyi konsantre olmuş, cok olumlu ve sakin" diye cevap verdi. "Mukemmel bir iş cıkaracağına inanıyorum" diyen Brawn, lastik, guvenirlik ve benzeri koşulların da yolunda gideceğini umduğunu soyledi. Şu aşamada yapılacak herhangi bir hatanın cok pahalıya malolacağı uyarısında bulunan Brawn, "Fakat biz aracın ve takımın performansından memnunuz" şeklinde konuştu. Brawn ayrıca, "(Cin'den once). Şampiyonu belirleyecek uc yarış var demiştim. Şimdi iki yarış kaldı. Dolasıyla şu durumda hicbir takım hata yapacak pozisyonda değil. Bu cok pahalıya malolabilir" dedi. İtalya'da, Monza pistinde bu sezon kariyerine son noktayı koyacağını acıklayan Schumacher, gecen Pazar gunu kazandığı birincilikle, Fernando Alonso ile puanları eşitlemiş ancak bir yarış fazla kazandığı icin uzun bir aranın ardından yeniden liderlik koltuğuna oturmuştu. __________________