Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), turizm sektorunun onde gelen organizasyonlarından olarak kabul edilen ve 03-06 Kasım 2014 tarihleri arasında, 35. kez İngiltere'nin başkenti Londra'da gercekleştirilecek olan WTM Uluslararası Turizm Fuarı'na (World Travel Market) katılıyor.

Turizm sektoru acısından buyuk onem taşıyan WTM Uluslararası Turizm Fuarı, sonraki yıla ilişkin işbirliği olanaklarının geliştirilmesi, gozlemler yapılarak tahminlerin yurutulmesi acısından turizm sektoru tarafından onemli gorulmekte, sektorun geleceğini şekillendiren toplantı, panel ve konferanslar ile gelecek donem vizyonlarının belirlenmesine buyuk katkı sağladığı kabul edilmektedir.

Fuar idaresi tarafından yapılan acıklamaya gore; bir onceki yıl İngiltere’nin başkenti Londra’da 34.su gercekleştirilen fuara yaklaşık 180 ulkeden 5.000 kurum/kuruluş stand alarak katılmış, fuarı onceki yıla gore %5 artışla yaklaşık 50.000 kişi ziyaret etmiş, WTM 2013 fuarının Londra’nın tanıtımına katkısının yanında 4 gunluk surede Londra ekonomisine katkısının

yaklaşık 160 milyon Sterlin olduğu (konaklama, yeme-icme, ulaşım, alışveriş vs.) acıklanmıştı.

Fuara ilişkin bir değerlendirme yapan TUROB Başkan Yardımcısı ve TUROB Fuarlar ve Tanıtım Komitesi Başkanı Muberra Eresin “ Yaklaşık 30 yıldır turizm sektoru ile ilgili duzenlenen bircok uluslararası fuara katılan TUROB, ulkemiz ve İstanbul destinasyonunun global duzeyde tanıtılması amacı ile calışmalarına ağırlık vermektedir. Bu calışmalar kapsamında 03-06 Kasım 2014 tarihleri arasında Londra’da duzenlenecek WTM Uluslararası Turizm Fuarı’na, Turkiye standı icerisinde katılarak tanıtım calışmalarımızı surdureceğiz. TUROB standında ziyaretcilere İstanbul ve Turkiye hakkında bilgiler iceren Kitap, CD, Harita gibi tanıtım materyallerinin yanı sıra, TUROB HOTEL Dergisi, Hotel&Travel Guide ile uyeler tarafından sağlanan tanıtım malzemelerinin dağıtımını yapacağız. Londra Kultur ve Tanıtma Muşavirliğinin organizasyonu ile katılacağımız fuarda en buyuk stant alanına sahip ulkeler arasında bulunuyoruz. Ulkemizden cok sayıda otel, seyahat acentesi, tur operatoru ve sektor profesyonelinin fuara katılacağını biliyoruz. Fuar esnasında yapacağımız temas ve gozlemler ile 2015 yılına ilişkin doğru iletişim ve pazarlama stratejilerimizi geliştireceğiz” dedi.

KAYNAK