Dunya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda 59 kiloda altın madalya kazanan milli sporcu Zehra Begum Kavukcuoğlu, ekim ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda da zirveye cıkmak istediğini soyledi. Ozbekistan’da gercekleştirilen şampiyonada 59 kiloda dunya şampiyonu olan Zehra Begum Kavukcuoğlu, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu’nu makamında ziyaret etti. Milli sporcuyu tebrik eden Vidinlioğlu, "Sporcumuzla şampiyona oncesi goruşmuştuk. Bizler de sporcumuza ve antrenorumuze destek vermiştik. Daha oncesinde dile getirdiğimiz gibi ozellikle sporun her alanına, amator branşlara, genclerimize destek olma sozumuz devam ediyor. Bundan sonrası icin de sporcumuza her turlu katkıyı sunmaya devam edeceğiz. İmkanlarımızı sonuna kadar zorlayacağız." diye konuştu. Vidinlioğlu, Zehra Begum’den olimpiyat başarısı beklediklerini belirterek, "Bundan sonrası artık olimpiyat şampiyonluğu. İnşallah o gururu hep birlikte yaşarız. Biz de o gururun bir parcası olmaktan mutluluk duyarız. Sporcumuz, Kastamonu’muzu, ulkemizi ve bizleri cok guzel temsil etti, onunla gurur duyduk. Bundan sonra da butun desteklerimiz devam edecek." ifadelerini kullandı. Milli tekvandocu Zehra Begum ise Vidinlioğlu’na verdiği destekten oturu teşekkur etti. Guzel bir başarı elde ettiğini dile getiren milli sporcu şunları soyledi: "Dunya şampiyonasında onemli bir başarı elde ettim. Bu başarı ile tum Turkiye’yi sevindirdiğimi duşunuyorum. Şimdi sıra onumuzdeki ilk şampiyonada. Ekim ayında duzenlenecek Yıldızlar Avrupa Şampiyonası’ndan altın madalya ile donmek istiyorum. Asıl ve en buyuk hedefim ise 2024 Olimpiyatları. 2024 Olimpiyat Oyunları’na katılıp madalya ile donmek istiyorum." Zehra Begum Kavukcuoğlu, onemli işler yapmak icin yola cıktığını kaydederek, Turkiye ve Kastamonu’ya yeni gururlar yaşatmak istediğini vurguladı. Milli sporcunun antrenoru Numan Hacat da ellerinden gelenin en iyisini yapmak icin calıştıklarını aktardı. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Vidinlioğlu, milli tekvandocu ve antrenorune hediye takdim etti. AA __________________