Milli tekvandocuların hedefi madalya!
Spor Haberleri0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Milli tekvandocuların hedefi madalya!
-
17-10-2019, 08:25:412020 Tokyo Olimpiyat kotaları ve Umitler Avrupa Şampiyonası icin hazırlanan kadın ve erkek tekvando milli takım sporcuları ile Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktoru Ali Şahin, Ankara Turkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM), Demiroren Haber Ajansı'nın (DHA) sorularını yanıtladı. Gecen yıl dunyada 'Yılın En İyi Teknik Direktoru' secilen Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktoru Ali Şahin, 2020 Tokyo Olimpiyatları kotası icin kadınlarda son 3 mac kaldığını, erkeklerde ise genc bir jenerasyonla calışmaya devam ettiklerini belirterek, "Tekvandoda kadınlarda olimpiyat kotaları icin Japonya Acık, Sofya Acık ve Grand Prix final Moskova olmak uzere son uc musabaka kaldı. Kadın sporcularımız şu anda ilk altı icerisindeler. Bu ilk altıyı korumamız gerekiyor. Erkekler ise gizli bir şekilde başarıya ilerliyor fakat bazen başarıları madalyaya yansımıyor" dedi. Milli tekvandocuların 2020 Tokyo Olimpiyatları icin bulundukları konumları korumaları gerektiğini vurgulayan Şahin, "İlk 3'te olan iki kadın sporcumuz var, Nur Tatar ve İrem Yaman. İlk 6'da olan ise iki sporcumuz var, Rukiye Yıldırım ve Nafia Kuş. Bu sporcularımızın altlarındaki rakiplerine puan farkı olmasına rağmen son 3 mac onlar icin cok onemli. Bu maclarda da normal başarılarını yapmaya calışacaklar. Bu başarıların da inşallah bizi kadınlarda dort sporcuyla olimpiyatlara taşıyacağına inanıyorum" diye konuştu. "UMİTLER AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA 9 MADALYA BEKLİYORUZ" Ali Şahin, altyapıdan iyi bir jenerasyon geldiğini belirterek, "Altyapımızın takibini yapıyoruz. Bizi uzun yıllar olimpiyatlarda temsil edecek sporcularımızın da takibini yapıyoruz. Onları da bir hafta sonra Avrupa Umitler Şampiyonası'na gotureceğiz. Cocuklarımızın orada inşallah en az uc altın, uc gumuş ve uc bronz madalya alacaklarına inanıyorum. Calışmalarımız hummalı bir şekilde devam ediyor. Umitleri de bu arada yarıştıracağız" ifadelerini kullandı. "MADALYAYA YANSIMAYAN BAŞARILAR VARDIR" Dunya kortlarında genc bir kuşakla mucadele etmekte olduklarını belirten Ali Şahin, "Bu sene Grand Prix'de en az beş tane erkek sporcumuz yarışıyor. Bu, dunyada ilk 30'da veya ilk 16'da beş tane erkek sporcumuz var, anlamına geliyor. Aslında erkek sporcularımız başarılı bir şekilde yarışıyor fakat bazen madalyaya yansımayan başarılar vardır. Ozellikle bu senenin başlangıc turnuvalarında cok verimli puanlar alarak Grand Prix yarışmalarındaki yerlerini ilerlettiler. 25'inciliğe ve 16'ncılığa geldiler. Aslında bu gizli bir başarı fakat bunu madalyaya yansıtmak da onumuzdeki 1.5-2 yıl icinde gercekleşecektir" diye konuştu. RUKİYE YILDIRIM: SON 3 MACTA PUAN ALIP YERİMİ KORUMAK İSTİYORUM Son uc macta puan alırsa olimpiyat kotası alacak olan ve bu doğrultuda calışmalarını surduren milli tekvandocu Rukiye Yıldırım, olimpiyatları şu an yuzde 99 garantilediğini belirterek, "Onumuzde son uc macımız kaldı. İnşallah puan alıp yerimi korumak istiyorum. Kucuk puanlar bile beni olimpiyata taşıyacak. Şu an benim icin en zorlu olan şey olimpiyata gitmek cunku bizim spor dalımızda ilk 5 sporcu gidiyor ve uzak doğu sporcuları cok iyi olduğu icin kota şansımız cok az oluyor. Eğer olimpiyatlara gitmeye hak kazanırsam orada madalya alacağıma canı gonulden inanıyorum. Elimden gelen her şeyi yapacağım. Heyecanlıyım, istekliyim. Cok calışıyoruz. Rakiplerim gercekten cok zor ama bende onlara cok yakınım. Zaten onlara kaybettiğimde bir ya da iki puanla kaybediyorum. Tabi bu acığı da olimpiyatlara gitmeyi garantilediğimde Ali Şahin hocamın antrenmanlarıyla bir senede kesinlikle kapatacağıma inanıyorum" dedi. EMRE KUTALMIŞ ATEŞLİ: YETERİNCE GUCLU VE İYİYİZ Hazırlıklar hakkında yoğun bir calışma programı izlediklerini soyleyen dunya şampiyonu milli tekvandocu Emre Kutalmış Ateşli, "Şu anda Ankara'da Turkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde calışmalarımız son surat devam ediyor. Gecen yıl umitlerde Avrupa Şampiyonası'nda yine 1'nci olmuştum. İnşallah bu yıl da başarımı tekrarlarım. Ay-yıldızlı bayrağımı guzel bir şekilde temsil edip birinciliği hedefliyorum. Şu anda erkeklerde genc ve yeni bir kadro oluşuyor. Hepimizin onunde cok uzun yılları var, tecrubelenmemiz gerekiyor. Bundan sonraki yıllarda tecrubelendikce guzel başarılara imza atacağımızı duşunuyorum. En buyuk idolum Servet Tazegul. Kendisi aynı zamanda antrenorumuz oldu. Benim cekindiğim bir sporcu yok. Onların benden cekindiğini duşunuyorum cunku yeterince guclu ve iyiyiz" ifadelerini kullandı. HAKAN RECBER: İLERİDE KENDİMİ OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLARAK GORUYORUM Dunya şampiyonu milli tekvandocu Hakan Recber, yukselmeye calışan genc bir takım olduklarını belirterek, "Calışmalarımıza bir sabah, bir akşam ya da yer yer tek antrenman şeklinde devam ediyoruz. Kamplarımız guzel geciyor. Hepimizin kendine uygun partnerleri var. Kalabalık bir grubuz. Beslenmemiz guzel. Hocalarımız ilgileniyor, sıkıntı yok. İnşallah hepimiz Avrupa Şampiyonası'ndan guzel sonuclar ile donmeyi bekliyoruz" dedi. Kadın sporcuların onde olmaları hakkında ise Hakan Recber şunları soyledi: "Bizim, kadınlara gore yaş ortalamamız biraz daha duşuk. Biraz daha yeniyiz. Yukselmeye calışıyoruz, hırslıyız, kazanmayı istiyoruz. Madalyaya acız. İnşallah onumuzdeki senelerde 2020 ve 2024 olimpiyatlarına katılmak ve madalya almak istiyoruz. İlerde kendimi olimpiyat şampiyonu bir sporcu olarak goruyorum." Gazeteler __________________